Bahçeli’den ekonomik kriz yorumu: Az yesek ne olur çok yesek neye yarar

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 10:50 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 2:40 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Et ve Süt Kurumu’na gitmesinde zorbalık dedi.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli yine Millet İttifakı’nı hedef aldı. Bahçeli, muhalefetin Cemal Kaşıkçı davası hakkındaki eleştirilerine değindi. Bahçeli eleştirilere, “Kaşıkçı davasını kasten çarpıtan, Türkiye’nin 3-5 kuruşa davasını sattığını iddia edenler zillettedir” dedi.

Ekonomik kriz tepkileri üzerine konuşan Bahçeli, “Vatan olmadıktan sonra az yesek ne olur? Çok yesek neye yarar? Vatan namustur. Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı, hepsi gelip geçicidir. Müslümana karamsarlık haramdır” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde, Atatürk’ü anlamak konulu ders verdiği medyaya yansımıştı. Acaba anladığı neydi? Bilmediği bir kişiyi anlatmaya çalışmak cahillere özgü bir durumdur. Kaldı ki bugün CHP’nin neresi Atatürk’ün partisidir. Atatürk milli mücadeledir. Zillet ittifakı gayri millidir. Atatürk inanmış bir Türk milliyetçisidir. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı köksüzdür.
Kılı kırk yaran tecrübeyi akıldan yoksun kalmışlar.

Zilletin kurduğu tuzakları işaret ediyoruz. Dünyayı okuyamazlar, Türkiye’nin nereden nereye ulaştığını fark edemedikleri için gerçekleri küstahça çarpıtırlar.

Haksızlıklar elbet birgün telafi edilir, ekonomik sıkıntıları da aşarız. Mağduriyet yaşayan varsa devlet ve millet dayanışmasıyla hak ettiği seviyelere mutlaka çıkartırız. Ters propagandalara aldırış edemeyiz. Bugün yoksa yarın olacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti var olsun. Müslümana karamsarlık haramdır. Mübarek Ramazan günlerinde hüsnü zandan taviz vermemek esas olmalıdır.

Türkiye’yi hangi hakla kötü gösteriyorsunuz? Bu ittifak cephesinin yaptığı şudur: Anlaşmazlıkları çoğalt düşmanlığa dönüştür. Zamlardan şikayet edip, dönüp toplu taşımaya zam yapanlar zillettedir. Henüz küresel efendileri bir adayı işaret etmemiştir. Aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki ‘Bizim adayımız, cumhur ittifakının adayı bellidir’ Peki sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacak? Kripto talimatları mı bekliyorsunuz? Zillet ittifakının belirlenecek adayı göstermelik olacağına göre, bu kadar gürültüye bu kadar polemiğe ne gerek vardır. Adayınızı ilan edin de boyunuzu görelim.

Kaşıkçı davasını kasten çarpıtanlar zillettedir. Türkiye’nin 3-5 kuruşa davasını sattığını iddia edenler, Türkiye’nin moratoryuma gireceğini söyleyenler zillettedir. Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala’nın mahkeme kararları için şaibeli diyenler zillettedir.

Kapıyı dalla kilitlediler! Et ve Süt Kurumu da Kılıçdaroğlu’na kapandı

“KILIÇDAROĞLU ZORBADIR”

Kılıçdaroğlu etap etap Türkiye Cumhuriyeti’nin sabrını test eden bir zırvadır, zorbadır, zillettir. İçinde bulunduğumuz zor günler yakında geride kalacaktır, Türkiye Cumhur İttifakı’yla yükselecektir.

Devlet milletiyle bir bütündür. Birisi olmadan diğerinin anlamı yoktur. Devlet yoksa barış yoktur, ekonomi yoktur, huzur yoktur, bağımsızlık yoktur. Türk milleti devlet kuran, dünyada üstünlüğe sahip beşeri bir kuvvettir. 2 asırlık küresel dayatma siyasetinin sonucunu sadece son çeyrek yüzyıl siyasetine dayanarak çözemeyeceğimiz ortadadır. Bizleri doğru bir sonuca götürecek yaklaşım Türk milliyetçiliğinin Türk tarihindeki öneminin doğru analizinden geçmektedir. Yeni bir bin yıl yakalamak, geçmiş bin yılı tanımaktan geçmektedir. Geleceği konuşmaktan korkanların ve kaçanların geride kalmaları ve geride kalanları konuşmaları bu yüzdendir.”

Türkiye tarihin en kritik dönemlerinden biriyle yüz yüzedir. Zilletin yanlışı buradadır. Milli birliğimizi kırılma noktasına götürmeyi amaç edenler, çıkar için Türkiye aleyhtarı çevrelerle içli dışlı olmaktan sakınmayan garabetlerdir. Önümüzde Türk milleti ve MHP ve Cumhur İttifakı için zorlu bir dönem vardır.

2023 yılında Cumhur İttifakı zaferinden başka hiçbir sonuç bizim susuzluğumuzu dindiremez. Bizi bilenler bilir, tanıyanlar tanır. Biz kendimiz için hiçbir şey aramayız, dilemeyiz ama milletimiz mevzu bahis olursa ülkülerimizin sınırı yoktur. Gözlerimiz sonsuzluğa kilitlenirken, önümüze çıkan çukurlara düşemeyiz. Heyecanları tükenenlerin bu hedefi sorgulayacaklarının farkındayız. 13 aır önce Ötüken’den yola çıkan mesajlar bizi milletler mücadelesinde var edebiliyorsa, bugün söyleceklerimiz yeni bir 13 asır daha niye taşıyamasın?

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Pakistan’da demokrasi ayıplarını üzülerek izliyoruz.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın sona ermesi dileğimizdir. Küresel hakimiyet mücadelesi mazlumların canı pahasına sürdürülmektedir. Silah baronları silahların susmasına karşıdır. Kalıcı çözüme hizmet eden, Türkiye’den başka ikinci bir ülke aransa da bulunamayacaktır.

ABD’den gelen F16 measjları göz boyamaya yöneliktir. Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı mücadelenin devamını arzulayan hiçbir ülke iyi niyetli görülemez.

Birleşik Krallık Başbakanı’nın Ukraynayı ziyeret edip, psikolojik baskı kurması dikkat çekicidir. ABD ile Birleşik krallık ateşkesi engelleyecek cibiliyettedir. Biden’ın krizin derinleşmesi için çaba göstermesi ahlaki görülemeyecektir.”

 

 

Devlet memurlarının kapısına dayanan Kılıçdaroğlu zorbadır. Türkiye zillete düşmeyecek, zilletin belini sandıkta millet kıracaktır. İçinde bulunduğumuz zor günler yakında geride kalacaktır. Türkiye Cumhur İttifakı ile güçlenecektir.

Hedefleri küçük bir ülke olarak kalamayız. Devletimizi lider ülke yapmak siyasi hedeflerimize ulaşmakla mümkün olacaktır. 2023 yılında Cumhur İttifakı’nın kesin zaferinden başka hiçbir siyasi sonuç bizim susuzluğumuzu dindiremez. MHP bakışlarını ufkun ötesine sonsuzluğa dikmiştir. Ancak gözlerimiz sonsuzluğa kilitlerinirken, önümüzdeki çukurlara düşemeyiz.