Bahçeli neden yürüdü? CHP’li Cevdet Akay Yargıtay seçimlerine dikkat çekti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 5:13 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 5:14 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP’li Cevdet Akay, Bahçeli‘nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesajı olarak yorumlanan sitemkar videosunu yorumlayarak Cumhur İttifakı’nın içerisinde bir anlaşmazlık olduğunu ve bunun da Yargıtay seçimlerine yansıdığını söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün yayınlanan video klibi siyaset kulislerine bomba gibi düştü. Bahçeli’nin yürüyüş yaptığı anlar, hayranı olduğu arabesk şarkıcısı Ferdi Tayfur’un sitem dolu “Söyleten Sensin” şarkısı ile yayınlandı.

Siyaset kulislerinde Cumhur İttifakı’nda anlaşmazlıkların olduğu iddialarına dönüşen bu videoyu CHP Karabük milletvekili Cevdet Akay TELE1’e değerlendirdi.

CHP’li Akay, Cumhur İttifakı’ndaki anlaşmazlığa Yargıtay seçimleri üzerinden örnek vererek, ” Bahçeli’nin zaman zaman böyle mesajları oluyor. Anlamlı bir mesaj olmuş. Zaten Yargıtay seçimlerindeki seçilememe de bunun bir göstergesi. Orda da bir uyuşmama apaçık ortada. Yargıtay seçimlerine tarikat dediğimiz yerlerin de müdahalesi olduğunu biliyoruz. Adalete böyle bir müdahale kabul edilemez. Yargıtay seçimlerinin de bağımsız olması gerekiyor. Ama biz Yargıtay başkanımızı hala seçemiyoruz. Bu da bir anlaşmazlığın göstergesi. Hem Şimşek’e gönderilen mesaj, hem bu tür uygulamalar Cumhur İttifakı içerisinde birtakım sıkıntılar olduğunu gösteriyor. Süreç içerisinde bunu daha net anlayacağız” ifadelerini kullandı.

“GELİŞMELERİ MERAKLA BEKLİYORUZ”

Bahçeli’nin videosunun etkilerini de değerlendiren Akay, “Başka partilerle hafif temaslar var. İYİ Parti’nin pozisyonu var. İYİ Parti’nin hafta sonu olan kongresi merakla bekleniyor. Onun da nereye evrileceğini göreceğiz, izleyeceğiz. Buradaki süreç içerisinde Cumhur İttifakı’nın pozisyonu ile ilgili gelişmeleri biz de merakla bekliyoruz. Her şeyden önce bir istikrar bekliyoruz. Alınması gereken kararların bir an önce alınması ve hayata geçirilmesi lazım. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Başka türlü bu ekonomiyi toparlamamız imkansız.” dedi.

Devlet Bahçeli, Cevdet Akay

Bahçeli parkurda tek başına! Fonda Ferdi Tayfur’lu manidar paylaşım

Kaynak: HABER MERKEZİ