Bahçeli, Çakıcı’ya yine sahip çıktı; Arınç’a ‘gafil’ dedi!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 10:51 am - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 12:02 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya “Benim dava arkadaşımdır, şehidimizin oğludur, vatan ve millet sevdalısıdır” sözleriyle yine sahip çıktı. Bahçeli, Bülent Arınç’ın Demirtaş ve Kavala ile ilgili ‘tahliye’ çıkışına ise, “Gafil, siyaset eskisi, ahmak” sözleriyle tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya yine sahip çıktı, “Benim dava arkadaşımdır, şehidimizin oğludur, vatan ve millet sevdalısıdır” ifadesini kullandı.

Bahçeli, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ilgili ‘tahliye’ çıkışına ise, “Gafil, siyaset eskisi, ahmak” ifadesiyle tepki gösterdi. Bahçeli, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ‘Devran’ isimli kitabı ise “terör anlatısı” ifadesiyle hedef aldı.

”Vaka ve vefat sayılarıyla korku yaratanların bize göre samimiyetleri tartışmalıdır” diyen Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, ”Sağlık Bakanımızın canını dişine takıp mücadele ederken, belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir?” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın dağılacağı yönündeki iddialara ise, “Cumhur İttifakı, Türkiye’nin yegane umududur. En büyük reform Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Cumhur İttifakı, ‘cukka ittifakı’ değildir. Bizim ittifakımız milletin, bekanın, kutlu yarınların ittifakıdır. O pis ellerinizi Cumhur İttifakı’ndan derhal çekiniz. Size buradan ekmek çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları hayata geçirecektir” yanıtını verdi.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı, iktidarı için damadını harcamış bir lider; MHP’yi mi harcamayacak” diyen Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı’yı ise, “Korkak kalem sahibi” olarak nitelendirdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Şenay Aybüke 22 yaşındaydı henüz 7 aylık öğretmendi. Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik. Ne vatandan vazgeçeceğiz ne de ihanete göz yumacağız. İnanıyorum ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Öğretmenlerimiz bize bilginin kafamıza doldurduklarımız değil, kafamızdan çıkanlar olduğunu öğreten cevherlerimizdir.

Covid-19 salgınında uzaktan eğitim öğretim yoluyla yeni dünyanın kapıları hızla açılmaktadır. Öğretmeni sınıfından koparan, öğrenciyi okuldan mahrum eden bu salgının risk ve tehditlerini bütün yönleriyle kavrayıp stratejik avantaja çevirmek için kolları sıvamak zorundayız. Dileğimiz atanamayan tek bir öğretmenimizin kalmamasıdır. Covid-19 salgınının yoğun bir şekilde yaşandığı bu günlerde MEB Bakanı’nın ve mesai arkadaşlarının muazzam çalışmaları bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

“İMAMOĞLU’NUN LAÇKA AÇIKLAMALARININ İTİBAR EDİLECEK HİÇBİR YANI YOKTUR”

İnsanlık büyük bir musibete karşı direniş göstermektedir. Maalesef virüsün bulaşma hızı giderek artmaktadır. Aşıyla ilgili çalışmaların seyri, devlet millet çalışmasının gücü ve etkinliği virüsle mücadelenin hangi yönde gideceğini gösterecektir. Hükümet vehametin idrakindedir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymak büyük bir sorumluluktur.

Özellikle vaka ve vefat sayılarıyla ilgili korku uyandıranların bize göre niyeti kötüdür. İBB Başkanı İmamoğlu’nın laçka açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur. Böylesi bir dönem bile siyasi çıkar peşinde koşmak gafilce bir yaklaşımdır. Sağlık Bakanımızın canını dişine takıp mücadele ederken, belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir? Yoksa CHP yönetimi virüsün bulaşma hızından mutlu mudur? Ne virüse teslim olacağız, ne işgal cephesine tamam diyeceğiz ne işgal çetesine taviz vereceğiz. Tek bir insanımızdan dahi asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Türkiye’yiz, bu karanlık günlerden de çıkacağız.”

“CUMHUR İTTİFAKI ‘CUKKA İTTİFAKI’ DEĞİLDİR”

“Fitneciler uykusundan uyandı. Konu fitne oldu mu bunlar yılan gibi başını kaldırır, saklandıkları delikten ortaya saçılırlar. Nifak çıkaranlar korkakça hayat sürenlerdir.
Cumhur İttifakı pazarlık üzerine kurulmamıştır. Cumhur İttifakı cumhurun şeref nişanesidir.
Sayın Cumhurbaşkanı ile hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafasının alamayacağı kadar hesapsızdır ve karşılıklı hürmete dayanır.

Cumhur İttifakı Türkiye’nin yegane umududur. En büyük reform Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Cumhur İttifakı, ‘cukka ittifakı’ değildir. Bizim ittifakımız milletin, bekanın, kutlu yarınların ittifakıdır. O pis ellerinizi Cumhur İttifakı’ndan derhal çekiniz. Size buradan ekmek çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları hayata geçirecektir.”

“CUMHUR İTTİFAKLARI YAŞAYACAK, REFORMLARI BİR BİR HAYATA GEÇİRECEKTİR”

“Cumhur İttifakı ile ilgili akla hayale sığmayan dedikoduları ibretle takip ediyoruz. Cumhur İttifakı’nın kolonlarının çatırdağını söyleyenlerden tutun da bu dönüşte MHP’ye yer yok diyenlere kadar pek çok şey söylenmiş. Bazıları da gelişmeler bir rota değişikliğine işaret ediyor diyecek kadar akıl noksanlığını ispat etmiştir. Korkak bir kalem sahibi, ‘Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli’yi harcar, Bahçeli de Recep Tayyip Erdoğan’ı’ diyebilecek kadar kendinden geçmiştir.

Çünkü bunların canı böyle istiyor. MHP ile AK Parti, iki kahraman millet eseridir. Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur İttifakı, siyaseti pazarlık üzerine inşa etmemiştir. Cumhurbaşkanımızla hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır. Kara kediler başka yerde dolaşsın. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin yegane umududur. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları bir bir hayata geçirecektir.”

ALAATTİN ÇAKICI’YA YİNE SAHİP ÇIKTI!

“Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur, Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksın, onların yüz hatlarını dikkatle incelesin. Asıl mafya, asıl yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Acil beklentimiz Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin karara bağlanmasıdır. Bu terörist Demirtaş sevdası hayra alamet değildir.”

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan Kılıçdaroğlu’na tehdit: Seni bakla kazığı ile tanıştırırım

ARINÇ’A: SİYASET ESKİSİ AHMAK!

“Hala YİK üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın TV’ye çıkıp Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır. Bu şahsın iki suçluyu serbest bırakmasını istemesi ihanete yataklıktır, suça iştiraktir. Sayın Arınç, biz Kürt kökenli kardeşlerimizi bir teröristin anlatıldığı kitaplardan değil hayatımızın bizahiti içinden, anı da acı da gelecekte birlikte olmamızdan tanıyor ve onlara baktığımızda kendimizi görüyoruz. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Yazan da teröristtir. Demirtaş’a masum gözüyle bakıyorsan, Eren Bülbül’e 11 aylık Bedirhan bebeğe ne diyeceksin? Hamile kadınlarımızın kurşunlanmasını nasıl yorumlayacaksın?”

Bülent Arınç’tan ‘Demirtaş’ ve ‘Kavala’ çıkışı: Çocuk yazmaz bu iddianameleri!

AKDENİZ’DEKİ TÜRK GEMİSİNDE ARAMA

“Avrupa Birliği tarafından yapılan İrini Harekatı’nda görev alan bir Alman fırkateyni Türk gemisine korsanca bir müdahalede bulunmuştur. Tüm gemi personelinin zorla üstünün aranması, kaptanın başına silahları askerin dikilmesi eşkiyalıktır. Gerekli nota Türkiye tarafından verilmiştir. Türkiye hakkını yedirmez, haysiyetini çiğnetmez.”

Ankara’dan nota! Alman askerler Türk gemisine çıktı