Bahçeli: Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren değerlendirilmelidir

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 5:13 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 5:59 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zaman gazetesi eski yazarı Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından bu yana tanıdığını açıklayarak, “Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir” dedi. Bahçeli, AYM’nin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın uzun süre tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar vermesini eleştirerek, “Üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada AYM’nin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği hak ihlali kararını eleştirdi. Bahçeli, Demirtaş’ı “teröristlikle” suçlayarak, “Hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’Yİ HEDEF ALDI

Bahçeli 15 Temmuz darbe girişimini yapanları ‘tarafsız ve bağımsız’ Türk mahkemelerinde yargılandığını belirterek, FETÖ üzerinden CHP’yi hedef aldı: “Zaman ve süreç içinde FETÖ’yle ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar hakkı yenmiş mağdurlar olarak gösterilmişlerdir.”

“TİTİZLİKLE İNCELENMELİDİR”

23 Haziran 1979 yılında hayatını kaybeden ülkücülerden Mustafa Türköne’yi anan Bahçeli, Mustafa Türköne’nin abisi Zaman gazetesi eski yazarı Mümtaz’er Türköne ise cezaevinde olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.”

Zaman gazetesi eski yazarı Mümtaz’er Türköne, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada “FETÖ üyeliğinden” 10.5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “tehdit ettiği” gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.