Bahçeli mitinginde hem Millet İttifakı’nı hem parlamenter sistemi hedef aldı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2022 Pazar 7:48 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2022 Pazar 11:13 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk mitinginde Millet İttifakı’nın yanı sıra parlamenter sistemi de hedef aldı. Bahçeli, “15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü parlamenter sistemin iflasını belgelemiş, Türki milleti ve devleti yeni bir yönetim reformuna acilen ihtiyaç duymuştur” dedi.

Devlet Bahçeli, bugün Bursa’da düzenlediği mitingde konuştu. Bahçeli, yapılan son anketlerde Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’na fark atmasına ilişkin olarak, “Anket şirketleri, biz sizin ederinizi de ciddiyetsizliğinizi de çok iyi biliriz. Bizim anketlerimiz, maaşa bağlanmış paragöz kamuoyu araştırma şirketleri değil Bursa’dır, Balıkesir’dir, Çanakkale’dir, A’dan Z’ye büyük Türk milletidir” diye konuştu.

“ADAYIMIZ ERDOĞAN’DIR”

MHP’nin Cumhurbaşkanı adayının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Taviz vermeyeceğiz, tembellik göstermeyeceğiz, mutlaka kazanacağız. Bir kez daha sizlere soruyorum ama az önceki cevaplarınızın şiddetini geçmesini istiyorum. 2023 yılına hazır mısınız? Seçim günü sandığa gidecek misiniz? MHP’ye oy verecek misiniz? Cumhur İttifakı’na destek olacak mısınız? Bizim cumhurbaşkanı adayımız belli, kararımız nettir. Sözümüz sözdür, adayımızın da kararımızın da sonuna kadar arkasındayız. Bulanık sularda balık avlama merakında değiliz. Adayımız belli, kararımızı nettir. Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

KILIÇDAROĞLU VE MİLLET İTTİFAKI’NI HEDEF ALDI

Yine Millet İttifakı’nın dağıldığını iddia eden Bahçeli, “Zillette umut yoktur. Zillet partileri ile ulaşılacak bir gelecek yoktur. Son günlerdeki sancılı gelişmelerden sonra zillet ittifakı paramparçadır. Bu ittifakın çatısı alev almıştır. Paçası tutuşan Kılıçdaroğlu, ‘İnadına beraber olacağız’ demek zorunda kalmıştır, Kılıçdaroğlu bilmelidir ki beraberlik inatla değil inançla olur. Zillet ittifakında inanç yoktur, irfan yoktur, irade kesinlikle yoktur. Zillet ittifakı, ahtapot gibi Türkiye’yi sarıp kemirmenin çabasındadır. Ahtapotun altı kolu bilinmektedir, diğer iki ayağı ise HDP ile emperyalizmin ana unsurlarından ibarettir. Bizim ahtapot siyasetine feda edilecek bir ülkemiz olamayacaktır.

Zillet ittifakının içinde, en azından dürüst açıklamalarda bulunan siyasetçiler de vardır. Son günlerde bunların iddiaları, Altılı Masa’yı zelzele gibi sallamış, neredeyse devirme noktasına getirmiştir. HDP’nin desteğiyle büyükşehir belediyelerini kazanan partiler, şimdi HDP’ye bakanlık vaatlerinin ifşa edilmesiyle tartışmaların içine gömülmüştür. İttifak içi sürtüşmeler ileri bir aşamaya taşınmıştır. HDP’ye bakanlık vermek demek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara yerleşmesi demektir. HDP’ye bakanlık sözleri, PKK’nın devlete tutunması demektir. Böylesi bir zillet, Türkiye’ye reva görülemez. Tepkilerin yükselmesi üzerine CHP’nin zoraki geri adımı, taktikseldir.” dedi.

PARLAMAENTER SİSTEMİ DE HEDEF ALDI: 15 TEMMUZ İFLASINI BELGELEDİ

Parlamenter sistemi de hedef alan Bahçeli, “15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü parlamenter sistemin iflasını belgelemiş, Türki milleti ve devleti yeni bir yönetim reformuna acilen ihtiyaç duymuştur. 9 Temmuz 2018’den bugüne kadar Türkiye, devamlı ve artan ölçekte operasyonlara, siyasi ve diplomatik saldırılara maruz kalmıştır. Şayet son 4 yıllık sürede parlamenter sistem hakim olsaydı, yıkılan hükümetler, erken seçimler, istikrarsızlık ve huzursuzluk öne çıkar, maalesef kaybolan yıllara yenileri ilave edilmiş olurdu. Terörle mücadele bu kadar yüksek kararlılıkla yapılamaz, Covid-19 ile mücadele edilemez, pek çok sıkıntıya bu derecede direnç gösterilemezdi” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A DESTEK İSTEDİ

Cumhur İttifakı’na ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a isteyen Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yanında mısınız? Cumhur İttifakı’nın yanında mısınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında mısınız? Milliyetçi Hareket Partisi’nin sonuna kadar arkasında mısınız?

Mühürlü kalpler şimdi kulaklarını kabartıp bizi dinlesinler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ve son dört yıllık zaman diliminde özetle şunlar gerçekleşmiştir. Egemenlik haklarımıza, milli bekamıza ve milli çıkarlarımıza korkusuzca sahip çıkıldı. Bölücü terörün başı ezildi, yurt içinde ve sınır ötesinde müstesna sonuçlar alındı. Kıbrıs’ta eşit ve egemen iki devletli bir çözüm iklimi yeşerdi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açıldı, husumet cephesi adeta kudurdu. 28 yıl sonra Karabağ, esaret ve işgalden kurtarıldı, Türklük bahtiyarlık yaşadı.

Libya’yla imzalanan anlaşmayla Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi tecrit etmek isteyenlerin komploları yerle yeksan edildi. Abdülhamid Han Sondaj gemimizle birlikte dört sondaj, iki de sismik araştırma gemimiz sayesinde Türkiye’nin mavi vatandaki varlığı ve kararlılığı sergilendi, enerji alanında yeni bir vizyon haritası çizildi. Türk Konseyi 8. Devlet Başkanları Zirvesi’nde hayalini kurduğumuz Türk Birliği’ne tarihi bir adım atıldı, Türk Devletler Teşkilatı kuruldu” diye konuştu.

“ENFLASYON ÇIKTIĞI GİBİ İNECEKTİR”

Bahçeli, “Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir. Ama asıl fitne fücur, enflasyonunun tezvirat ve tefrika stokundaki artışın önüne geçmek, buna engel olmak da boynumuzun borcudur. Demokrasi, doğal farklılıklarımızı hukuk zemininde koruyan yegâne rejimdir. Fakat demokrasi vatanın bölünmesinin ve milletin ayrışmasının gerekçesi olamayacak, zillet ittifakının elinde istismar edilmesine göz yumulmayacaktır. Çağrımız birliğe, dirliğe ve kardeşliğedir” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bahçeli’nin kandillerinin bir kısmını gazetecilere gönderdim