Bahçeli meslek örgütlerini hedef gösterdi AKP harekete geçti

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 11:37 am - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 12:29 pm

Abdulkadir Selvi, Hürriyet’te yayınlanan yazısında meslek örgütleriyle ilgili iktidarın harekete geçtiğini 2021’e çoklu meslek örgütleriyle gireceğimizi yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı Türk Tabipler Birliği kapatılmalı çağrısının ardından AKP’li Cunhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, meslek örgütleri için yeni bir düzenleme başlatıldığı açıklamasıyla destek vermişti. Erdoğan, partisinin grup toplantısında özellikle TTB olmak üzere bazı meslek örgütleri için ‘çoklu baro’ benzeri bir düzenlemenin getireleceğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamlarının ardında bugünkü köşe yazısında söz konusu düzenlemeye değinen Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan’ın verdiği talimatla meslek örgütleriyle ilgili çatı kanun düzenlemesi getirilereceğini yazdı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meslek örgütleriyle ilgili çalışma yapılması talimatı üzerine AK Parti harekete geçti. Bütçe çıktıktan sonra meslek örgütleriyle ilgili yasa Meclis’e gelecek.

1-Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere, meslek kuruluşlarının isminin başındaki “Türk” ibaresi artık kullanılmayacak.

2-Tüm meslek kuruluşlarını içine alan bir “çatı kanun” getiriliyor. Meslek kuruluşlarının seçim sistemleri delege yapısı, idari ve mali yönden denetimi yeniden düzenlenecek. Bu çatı kanunun altında ise meslek kuruluşlarının özel durumlarına ilişkin düzenlemeler yer alacak.

3-Bir meslek dalında bir değil, çoklu meslek kuruluşlarının kurulmasına izin verilecek. Bunun kriterleri kanunla belirlenecek.
2020 yılında çoklu baro kuruldu, 2021’e ise çoklu meslek örgütleriyle gireceğiz.