Bahçeli mesaj verdi, Erdoğan’la Soylu aynı karede

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 5:55 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 6:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP İl Binası önünde nöbette bulunan ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti. Erdoğan’ın ziyaretinde yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olması da dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da bir dizi açılış ve ziyarette bulundu. Erdoğan, cuma namazının ardından HDP İl Binası önünde nöbette bulunan ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti.

Erdoğan’ın ziyareti sırasında son günlerde adı suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündemde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olması dikkat çekti. Erdoğan’ın kaymakam adaylarını geçen hafta külliyedeki kabulünde Soylu’nun İçişleri Bakanı olarak yokluğu dikkat çekmişti.

Bu arada Soylu, söz konusu ziyareti ve fotoğraflarını sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: “Söz konusu evladı olduğunda, annelerin cesaretinin yenemeyeceği hiçbir örgüt, hiçbir kötülük yoktur… Terörle mücadelede kararlılığı ve liderliğiyle, evlat nöbetindeki annelere cesaret kaynağı olan Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan Diyarbakır Anneleri bir arada…”

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in hedefindeki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli övgü dolu sözler söylemiş ancak yandaş medya bu ifadeler yer vermemişti. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Soylu’ya yapılan itibar suikastını asla kabul etmiyoruz. Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye, kim demiş Soylu sahipsiz diye. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim denilenlere aldırış etmemiz mümkün değildir” diye konuşmuştu.

Soylu ise, sosyal medya hesabından Bahçeli’ye teşekkür ederek, “Devletimizin terörle mücadele azim ve kararlılığına, kahraman güvenlik güçlerimize, edeben ifade ederim ki şahsıma ve mücadele arkadaşlarıma, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye güven ve inancı için minnet ve şükran duyuyorum. Allah razı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu: Çözüm sürecini biz sonlandırmadık