Bahçeli: Osman Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 11:08 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 3:45 pm

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, büyükelçilerin serbest bırakılması yönünde çağrı yaptığı tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı hedef aldı. “Osman Kavala’nın vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi zaruriyettir.” dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda Osman Kavala hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) ilişkin konuştu. Bahçeli, “AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar” ifadelerini kullandı. 2013’te Gezi Parkı Direnişi’ne destek vererek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefine alan Bahçeli bugünkü açıklamalarında Kavala’nın vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

“KILIÇDAROĞLU’NUN CHP GENEL BAŞKANI OLMASI TALİHSİZLİK”

“Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasi olmadığını söylüyor” diyen Bahçeli, “‘Türkiye’de demokrasi yok’ demek Türk milletine en ağır hakarettir. Kılıçdaroğlu ya bilerek ya da cehaletinin oyununa gelerek hem devlete hem millete kazan kaldırmıştır. Böylesi bir şahsın CHP Genel Başkanı olması inanılamayacak bir talihsizliktir. Kılıçdaroğlu’nun gözüyle bakınca her şey rezalettir. Ne CHP eski CHP’dir, ne Türkiye zillete müsaade edecektir” diye konuştu.

Türkiye’ye hukuksuz bir çağrıda bulunmuşlardır. Türkiye’nin iç hukuk düzeni ve egemen eşitliği 10 büyükelçi tarafından hedef alınmıştır. Yürüyen bir yargısal sürece teşebbüs etmek gibi bir skandala imza atmakla kalmamış, görevlerinin ölçülerini de aşmışlardır. Aynı talebi Kılıçdaroğlu da seslendirmiş, İP Başkanı da yeşil ışık yakmıştır. Zalim bir üst akıl hem büyükelçileri hem de zillet ittifakını harekete geçirmiş, ağız birliği halinde konuşmalarını dayatmıştır. Tehlikeli bir rol paylaşımı söz konusudur. İç ve dış işgal cephesinin makyajı dökülmüştür. Kavala paydasında Türkiye husumetinin mayası karılmıştır. Kavala, Soros’un kuryesi, Gezi Parkı’nın finansörü, 15 Temmuz’da casusların irtibat ağı içinde yer alan şüpheli bir kişidir.

“AYM KAPANMASIN DA TERÖRLE MÜCADELEYE SÜNGER Mİ ÇEKİLSİN?”

Soros uşağı olan Kavala, 4 Ağustos 2015’te PKK’yı rasyonel politikalar yürüten bir örgüt olarak değerlendirecek kadar gözünü karartmıştır. Anayasa Mahkemesi 22 Mayıs 2019’da Zühtü Arslan’ın da bulunduğu 5 üyenin karşı oyuyla ‘kişi hürriyetinin ihlal edilmediğine’ karar vermiştir. AYM öyle bir hale gelmiştir ki nerede bir hain, nerede bir çapulcu varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş’ın yanında duran bu mahkemedir. Osman Baydemir ile hak ihlali kararı veren 30 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden bu mahkemedir. Hem canımızı hem paramızı alıyorlar. Şehitlerimizin kana bulanmış haklarını AYM’nin asla umursamayacağını herkes görmeli. Hainin, katilin, teröristin hak ihlaline maruz kaldığını iddia eden mahkemenin, şehitlerimize, gazilerimize, polislerimize, yetimlerimize söyleyecek tek bir sözü olamaz. Dağda hak aradıklarını söyleyen caniler AYM’nin kapısından girmişlerdir. AYM kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin? Demirtaş, Kavala, Baydemir davalarında hak ihlali var diyen hakimler bunu külahıma anlatsınlar. Dahası Mehmetçiklere söylesinler. FETÖ’cülerle, bölücülerle ilgili süren mahkemeler kısa süre içinde sonuçlandırılmalıdır. Dokunulmazlık tezkereleri süratle görüşülmelidir. Terör örgütüne destek verenlerle ilgili karar alınmalı, süratle sonuçlandırılmalıdır.

“KAVALA VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILSIN”

Bu Sorosçu’nun hükmü verilirse önce cezasını Türkiye’de çekmesi, sonra da vatandaşlıktan çıkarılarak 10 büyükelçiden birisinin ülkesine gönderilmesi zaruriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi çıkarları adına hiçbir dış misyon şefi nüfuzu altında tutamayacaktır. Herkes haddini bilsin, saygısızlığa tahammülümüz yoktur”

ABD Dışişleri: Kavala’yla ilgili açıklama Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlıdır

Emekli Büyükelçi Demiralp: Geri adım yok, ABD zorluktan kurtardı

Büyükelçi krizinde son nokta: Çavuşoğlu faktörü ve ev hapsi gündemde