Bahçeli: Erdoğan ya Kandil beslemesidir ya da Türk düşmanıdır!

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 7:34 pm

Tanzimat dönemi şairlerimizden Muallim Naci, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ der. Yani, “İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır.” Toplumların hafızasının zayıf olmasından en çok yararlanalar da siyasetçiler oluyor genellikle. Bir süre sonra, daha önce söylediğinin tam tersini söyleyebiliyor. Ya söylediklerini unutuyor ya da toplumun unutmasına güveniyor.

Soğanla simgeleşen hayat pahalılığından hiç söz etmeyen AKP iktidarı, seçimde son haftaya girilirken tüm propagandasını Kandil üzerine kurar oldu. Başbakanlığı döneminde çözüm süreci başlatan, Kandil’deki militanlara ‘Dönün, siyaset yapın’ çağrısı yapan, Kuzey Irak’tan dönenler için dağa hakimler yollayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiki ortağı Devlet Bahçeli’nin hedefindeydi. Türkiye adım adım 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yaklaşırken, AKP ve MHP’nin öncülüğünü yaptığı Cumhur İttifakı,  İstanbul yerel seçimi öncesi  olduğu yine İmralı’dan medet umdu. Ancak, Abdullah Öcalan anlaşma için imzalı belge isteyince AKP’nin Osman Öcalan’a mektup okutma gibi bir planı yattı. Seçime 8 gün kala İmralı’da Öcalan’la görüşme iddiaları gündeme gelirken, AKP ve Ortağı MHP bir yandan da muhalefeti de Öcalan ve terör örgütü ile iş birliği yapmakla suçluyor.

KANDİL YETİŞTİRMESİ

AKP’nin Cumhur İttifakı’ndaki ortağı, MHP lideri Devlet Bahçeli, 2013 yılında  yaptığı bir konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Sayın Erdoğan ya Kandil yetiştirmesidir ya Türk düşmanıdır ya da Türk milletinin kanını içmeye yeminli çevrelerin özel ve gönüllü görevlisidir” ifadelerini kullanmıştı.