Bahçeli de Kavala kararını tanımadı: Avrupa Konseyi işine baksın

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 1:27 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 1:27 pm

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin  (AİHM) Osman Kavala kararını tanımayanlardan biri de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra, ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli “Avrupa Konseyi kendi işine baksın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi’nin sivil toplum ve insan hakları aktivisti işadamı Osman Kavala hakkında aldığı kararı eleştirdi.

“TÜRK YARGISI BAĞIMSIZDIR”

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, Kavala kararı için, “Hukukumuza zehir saçmıştır, Türk yargısı bağımsızdır. Avrupa Konseyi kendi işine bakmalıdır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Silivri Cezaevi’nde 1556 gündür tutuklu bulunan Kavala için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hak ihlali kararı verip tahliyesini istemişti. Avrupa Konseyi, bu karara rağmen Kavala’nın serbest kalmaması nedeniyle Türkiye’ye karşı yaptırım prosedürü kararını hatırlatarak 19 Ocak 2022’ye kadar görüşünü iletmesi için süre vermişti.

Avrupa Konseyi’nin siyasi organı bakanlar komitesi, dünkü toplantısında Türkiye için başlattığı prosedürün ikinci aşamasını oylamaya sunmuş, dosyanın AİHM’e havale edilmesi oy çokluğuyla kabul edilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde Ukrayna ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Avrupa Komitesi’nin Kavala kararı ile ilgili sorusu üzerine Erdoğan “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Bizim mahkemelerimize saygı duymayanlara kusura bakmayın biz de saygı duymayacağız” dedi.

Erdoğan: Kavala kararı için AİHM’yi tanımayız

Avrupa Konseyi’nde kritik Kavala oylaması