Bağışıklık belgesi almak için koronavirüse yakalanan şarkıcı öldü

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 6:14 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 6:14 pm

Çek Cumhuriyeti’nde aşı olmayı reddedip bağışıklık belgesi almak için koronavirüse yakalanan eşi ve oğlunun yakınında duran ünlü şarkıcı Hana Horka öldü. Horka’nın eşi ve oğlunun aşılı olduğu belirtildi.

Çek Cumhuriyeti’nin en eski folk müzik gruplarından Asonance’ın 57 yaşındaki solisti Hana Horka, aşı olmayı reddedip ‘bağışıklık belgesi’ alabilmek için kasten yakalandığı Covid-19 nedeniyle öldü. Horka’nın, aşılı olan oğlu ve eşinin virüsü kapmasının ardından onlardan bilerek uzak durmadığı ancak hastalandıktan kısa süre sonra öldüğü açıklandı.

Çek Cumhuriyeti’nde kamusal alanlara girebilmek için aşı yaptırıldığına veya Covid geçirerek doğal yollardan bağışıklık kazanıldığına dair bir belge sunmak gerekiyor. Horka’nın da aşı olmayı reddettiği ama kamusal alanlardaki faaliyetlere katılabilmek için doğal yollardan bağışıklık kazanmayı umduğu belirtildi. Horka, ölümünden iki gün önce Twitter hesabından “Hayatta kaldım, oldukça maceralı oldu. Şimdi gelsin tiyatrolar, konserler, saunalar ve acilen denize bir yolculuk” mesajını paylaşmıştı. Ancak oğlu Jan Rek, annesinin pazar günü kendisini daha iyi hissettiğini söyleyerek yürüyüşe gittiğini, döndüğünde sırtı ağrıdığı için uzandığını ve 10 dakika içinde öldüğünü anlattı.

AŞIYI REDDETTİ

Kendisi ile babasının aşılı olarak Noel döneminde koronavirüse yakalandıklarını, annesinin ise aşı olmayı reddettiğini anlatan Rek “Bir hafta izole olması gerekiyorduk çünkü biz pozitif çıkmıştık. Fakat sürekli bizimle birlikteydi” dedi. “Aşı olmak yerine hastalığa yakalanmayı tercih etti” ifadelerini kullanan Rek, yaşadıkları bölgedeki aşı karşıtlarını suçlayarak “Ellerini kana buladılar” dedi. Rek, annesinin ‘aşı ile insanlara çip takıldığı’ gibi komplo teorilerine inanmadığını da ekleyerek, “Felsefesi, aşı olmak yerine koronavirüse yakalanmakla daha barışık olmak yönündeydi” diye konuştu.

Brezilyalı model koronavirüse yenik düştü