Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin ve Ali Faik İnter trafik kazasında yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 8:21 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 6:10 pm

Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi Ali Faik Ankara dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Madenciler dün Soma’ya geri dönme kararı almışlardı. Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında bulundukları aracın takla atması sonrası Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile Ali Faik İlter hayatını kaybetti.

TELE 1’e konuşan Bağımsız Maden İş’ten Başaran Aksu, “Ankara dönüşü trafik kazası geçirdiler bu sabah. Başkanımız yaşamını yitirdi” dedi. Bağımsız Maden İş Sendikası sosyal medya hesabı üzerinden de şu paylaşımı yaptı: “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK! ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, herşeyimiz Tahir Çetin’i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik’imizi kaybettik.”
Bağımsız Maden İş Başkanı Tahir Çetin dün Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na katıldı. Çetin, “3 gündür direniyoruz. Ankara’da bekletiliyoruz. Verilen sözler tutulmadı. Tazminatlarımızı alana kadar direnmeye devam edeceğiz.” demişti.

Eski CHP’li Milletvekili Melda Onur TELE1’e yaptığı açıklamada, “Madenciler tekrardan öldürüldüler. Yaşamını yitiren Tahir mücadelenin mimarlarındandır. Yargılanacaklar. Bunun da hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

“BU NASIL BİR ADALETSİZLİK”

Tahir Çetin, Mustafa Elitaş ile düzenlenen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Elitaş’a sormak lazım; Bize 3 defa ‘yol buluyoruz’ dediniz. Yol kanundur. Kanundan başka nasıl yol olur? Siz yıllardır alışmışsınız yolsuzluğa. Biz kanun istedik. Kanun yok mu? Çevik kuvvet, asker, jandarma hepsi karşımızda. Neden? Bu nasıl bir adaletsizlik? Yeter artık” diye isyan etmişti.

AKP’li Elitaş’tan hakkını isteyen maden emekçisine büyük saygısızlık

EYLEMLERİNİ DURDURDUKLARINI AÇIKLAMIŞLARI

2014’ten bu yana ödenmeyen maaşları ve tazminatları için Ankara’ya yürüyen Soma ve Ermenek maden işçilerinden oluşan bir heyet dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüştü. Madenciler, Soylu’nun 15 Ocak’a dek “çözüm sözü” verdiğini ve eylemlerini o tarihe kadar durduklarını açıklamıştı.