Bağdadi’nin ölümüyle akla gelenler: IŞİD’e dualar eden gazeteci!

Yayın tarihi: 28 Ekim 2019 Pazartesi 12:30 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2019 Pazartesi 4:32 pm

Türkiye’de yüzlerce insanının hayatını kaybettiği saldırılara imza atan IŞİD’in Türkiye’de de sempatizanları ve militanları bulunuyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamayla terör örgütü IŞİD’in lideri Bağdadi’nin öldürüldüğünü duyurdu.

Bağdadi’nin ölümü IŞİD taraftarlarında büyük bir şok etkisi yarattı.

Odatv’nin haberine göre; Türkiye’de yüzlerce insanının hayatını kaybettiği saldırılara imza atan IŞİD’in Türkiye’de de sempatizanları ve militanları bulunuyordu.

Bunlardan birisi de hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinin muhabiri Yılmaz Bilgen…

HEDEF GÖSTERDİ TÜRK ASKERİ ŞEHİT EDİLDİ

Yılmaz Bilgen dikkat çeken biri. Bilgen, IŞİD’e verdiği destekle biliniyor. Bilgen, Şubat 2016’da da Hatay sınırındaki Türk askerlerini hedef göstermiş ve işkence yapmakla suçlamıştı. Bu hedef gösterme olayından 4 gün sonra da Hatay sınırında bir Türk askeri, kafası kesilerek şehit edilmişti.

IŞİD’E DUALAR EDİYORDU

Bilgen, kaleme aldığı yazılarında da IŞİD’e sempatisini saklamıyor.

Yılmaz Bilgen’in, IŞİD’le arası da iyi. Suriye’de, IŞİD’li komutanlarla vakit geçirdiğini 2014 yılında Haksöz Haber’deki “Suriye’de IŞİD ile Yaşadıklarım” başlıklı yazısında anlattı.

Bilgen yazısını IŞİD’e dua ederek bitirmişti:

“Kendi şahsım adına Irak Şam İslam Devleti saflarında zalim Esed rejimine karşı savaşan kardeşlerimle diğer ‘Cihad Ehlini’ eşit görmeyi sürdürerek ve Allah’a ve Resul’e inananlar için yenilgi olmadığını bilerek zaferleri adına dua etmeye ve destek olmaya devam edeceğim…

Her şeye rağmen Suriye diyarından doğacak özgürlük güneşinin çok yakın olduğuna inancım tamdır.”

Geldiğimiz noktada, ülkemizde de katliamlara imza atmış örgüte yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır dışı operasyonları oldu. Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyonda, Türkiye’nin katkıları olduğu açıklandı.

Ancak, IŞİD’in zaferi için dua eden isimler, hükümete yakın medyanın gözbebekleri arasında yer alıyor.