BAFTA ödüllü Tom Wilkinson hayatını kaybetti! “Eşi ve ailesi de yanındaydı”

Yayın tarihi: 31 Aralık 2023 Pazar 2:47 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2023 Pazar 2:47 pm

‘The Full Monty’deki rolüyle hafızalara kazınan oyuncu Tom Wilkinson, 75 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödüllü oyuncu, 130’dan fazla sinema ve televizyon filminde yer almıştı.

‘Büyük Budapeşte Oteli’, ‘Batman Başlıyor’ ve ‘Aşık Shakespeare’ gibi birçok başarılı yapımda yer alan ve Oscar’a aday gösterilen İngiliz aktör Tom Wilkinson hayatını kaybetti.

“EŞİ VE AİLESİ DE SANATÇININ YANINDAYDI”

Usta oyuncunun ölüm haberini menajeri duyurdu. Wilkinson’un hayatını kaybettiğini açıklayan menajeri şu ifadeleri kullandı:

“Tom Wilkinson’un ailesi, 30 Aralık’ta evinde aniden öldüğünü büyük bir üzüntüyle duyuruyor. Eşi ve ailesi de sanatçının yanındaydı. Aile şu anda mahremiyet istiyor.”

EMMY ADAYLIKLARI KAZANDI

BAFTA ödüllü oyuncu, ‘Sense and Sensibility’, ‘Belle’, ‘Rush Hour’ ve ‘RocknRolla’ gibi farklı türlerdeki yapımlarda başarılı performans sergiledi. Ayrıca ‘John Adams’ ve ‘The Kennedys’ gibi mini dizilerdeki rolleriyle Emmy adaylıkları kazandı.

‘THE FULL MONTY’ FİLMİYLE BAFTA ÖDÜLÜ KAZANMIŞTI

1997 yapımı ‘The Full Monty’ filmiyle Bafta ödülü kazanan Tom Wilkinson, 26 yıl sonra Disney+ yayını için karakterlerini tekrar canlandırmıştı. Gerald rolündeki performansıyla dikkat çeken aktör, altı Bafta adaylığı ve ‘Michael Clayton’ ile ‘In The Bedroom’ filmleriyle iki Oscar adaylığı elde etti. Fantastik film severlerin gönlüne de özellikle Batman Begins filminde canlandırdığı Carmine Falcone rolüyle yerleşmişti.

Kaynak: TELE1