BAE Veliaht Prensi, Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye geliyor

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 9:44 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 11:01 am

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın sabah saatlerinde Türkiye’de olması bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre (Nevzat Çiçek), daha önce Erdoğan’la telefonda görüşen bin Zayed’in çantasında ekonomi ve ikili ilişkiler başta olmak üzere birçok konu başlığı var. Bin Zayed’in çantasındaki en önemli başlık olan ekonomi alanında BAE’nin İran üzerinden geçen koridor ile Türkiye’ye ticaret yolu açması olacak.

Habere göre, söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah – Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek. Bin Nayed’in çantasında özellikle bu yeni koridorla birlikte Türkiye’de yapılacak olan yatırımlar masaya yatırılacak.

BAE’den yola çıkan ve İran’a Basra Körfezi üzerinden Türkiye’ye ulaşan nakliye 1 Kasım tarihinde Türkiye’ye ulaşmıştı. İran söz konusu anlaşmayı resmi olarak duyurmuştu.

DEVA’DAN TEPKİ: YİNE Mİ ALDATILDI BU ARKADAŞ?

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Ahmet Faruk Ünsal’dan ziyarete tepki geldi. Ünsal, sosyal medya hesabından şöyle 15 Temmuz’u hatırlatarak, şöyle yazdı:

“Ey hafızası ile maaşı arasında ters orantı olan besleme basın, BAE 15 Temmuz’un planlayıcısı değil miydi? Yine mi aldatıldı bu arkadaş? Yoksa AKP 15 Temmuz’la barışıyor mu? İddiaya göre AKP Mv. Ali İhsan Aslan, Gülen’e gönderilmişti. İktidar uğruna ya Rab, ne yalanlar söyleniyor.”

BAE’den Sedat Peker’e yeni ‘kısıtlama’