Babasının Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına ilişkin talebinin ardından Karabulut ailesinin avukatından açıklama!

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 2:46 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 2:46 pm

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun yıllar sonra oğlunun mezarının açılması ve DNA testinin yapılması talebine ilişkin Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’den açıklama geldi.

Münevver Karabulut’u 2009 yılında canice katleden ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu avukatı aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na oğlunun mezarına “Feth-i Kabir” DNA eşleştirmesi yapılsın talebinde bulundu.

Baba Garipoğlu’nun talebinin ardından Karabulut ailesinin avukat Rezan Epözdemir açıklamalarda bulundu. Epözdemir, mezarın açılmaması için herhangi bir gerekçenin bulunmadığını belirterek “Yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması” dedi.

Epözdemir şunları söyledi:

“Geldiğimiz noktada Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na Cem Garipoğlu’nun babası bugün bir dilekçe verdi. Bu dilekçe de onlar da mezarın açılmasını, fethi kabir işleminin yapılmasını, DNA örneklerinin alınmasını, bu konuda kamu vicdanı ve kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması.”

Cem Garipoğlu’nun babasından yıllar sonra flaş başvuru