Babası tarafından yakılarak katledilen Amara, kimsesizler mezarlığına defnedildi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 7:53 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 7:53 pm

Şanlıurfa’da 13 yaşındaki Amara Dwla, evlenmek istemediği için babası tarafından yakılarak öldürüldü. Amara’nın cenazesi, kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.

Olay, 2 Eylül’de Şıhmaksut Mahallesi’nde meydana geldi. İnşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Ahmet Mohammad Dwla, evlenmek istemeyen kızı Amara’yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek ateşe verdi.

ÇIĞLIKLARI DUYULMASIN DİYE MÜZİK AÇTI

Amara’nın çığlıklarının duyulmaması için yüksek sesle müzik açan Ahmet Mohammad Dwla, diğer kızını da alarak evden kaçtı.

Komşuların ihbarıyla kapıyı kırarak eve giren sağlık ekipleri, Amara’yı hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen Amara, kurtarılamadı. Amara’nın ambulanstaki ifadesi üzerine polis, Ahmet Mohammad Dwla’yı kızı L. Dwla ile yolda yürüdükleri sırada gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Mohammad Dwla tutuklanırken, kızı devlet korumasına alındı.

Amara Dwla’nın cenazesine yakınları tarafından alınmayınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Talimat üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici ile personel, Amara Dwla’nın cansız bedenini Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan teslim aldı. Amara’nın cansız bedeni, Yeni Asri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazın ardından kimsesizler bölümüne defnedildi.