Babanın şehitliği düştü denilerek 4 yıllık maaşını geri istediler

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 1:37 pm

Babasının 1995 yılında Hizbullah üyeleri tarafından  öldürüldüğü gerekçesiyle “şehit” sayılmasının ardından devlet memuru yapılan Yaşar Tüylü, sanıkların delil yetersizliği sebebi ile beraat etmesinin ardından görevinden alındı. Yaşar Tüylü’ye 3,5 yıl boyunca ödenen maaşı da geri istendi.

Diyarbakır’da imamlık yapan babası Bekir Tüylü’nün Hizbullah üyeleri tarafından 1995’te öldürüldüğü gerekçesiyle şehit sayılması ile devlet memuru yapılan Yaşar Tüylü, babasının ölümüne ilişkin davada sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmesi üzerine görevinden alınarak yaklaşık 3,5 yıl ödenen maaşı geri istendi.

KARAR YARGIDAN DÖNDÜ

Konuyu yargıya taşıyan Tüylü’nün memuriyete iadesine karar verildi. Tüylü’nün avukatı Emrullah Gözcü, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Müvekkile 4 yıl sonra ‘Pardon senin babanı şehit edenler delil yetersizliğinden beraat etti, senin memuriyet de gitti’ demişler ardından da o 4 yıl çalışarak alnının teriyle aldığı maaşları faiziyle geri iade istemişler. Bir kişi nasıl bu şekilde mağdur edilir insan anlam veremiyor. Bu haksızlığa açtığımız davayı kazandık hem baba şehit sayıldı hem de memuriyetini geri kazandık. Aldığı maaşları faiziyle geri almak için açtıkları dava devam ediyor. İnşallah onu da yakın zamanda kazanacağız. Yaşar bey şu anda memur olarak çalışmaya devam ediyor.”

Sokak ortasında kadına şiddet uyguladı tekme tokat dövüldü