‘Babama değil AK Parti’ye oy verirdim’ diyen yurttaş isyan etti: Yeni bir Kurtuluş Savaşı başlatmanız lazım

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 4:03 pm

Elazığ Sivrice’de deprem mağduru bir yurttaş, “Sivrice çok kötü. Şu anda 150 ev boşa çıkmış. Belediye’yi dikkate almamışlar. Belediye Başkanı’nı dikkate almamışlar. Ne onay almışlar. Ne eski plana bakmışlar. Şu anda umudumuz kesildi. Yeni bir Kurtuluş Savaşı başlatmanız lazım” diye isyan etti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ve Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, beraberindeki heyet ile birlikte Elazığ’ın Sivrice ilçesinde geçen yıl yaşanan depremde mağdur olan vatandaşları ziyaret etti.

“PARTİMDEN İSTİFA EDİP SİZE KATILACAĞIM”

MHP’li olduğunu söyleyen bir vatandaş, İYİ Parti heyetine şöyle dert yandı:

“Türkiye’yi kurtarın. Meral hanıma da güvenimiz var. Kaydımı da gelip size yapacağım. Partimden istifa edip gelip size katılacağım. Meral hanıma güveniyoruz. İnanıyorum cesurdur. Ne olur Türkiye’ye sahip olun. Sivrice çok kötü. Şu anda 150 ev boşa çıkmış. Belediye’yi dikkate almamışlar. Belediye Başkanı’nı dikkate almamışlar. Ne onay almışlar. Ne eski plana bakmışlar. Şu anda yazıktır. Şu anda umudumuz kesildi yani. Yeni bir Kurtuluş Savaşı başlatmanız lazım. Meral hanımdan rica ediyorum. Meral hanım Türkiye’yi kurtarsın. Kurumlar bizi muhatap almıyorlar. Dilekçelerimize cevap vermiyorlar. İnsanlar korkuyorlar. Diyorlar ki: ‘Nasıl olsa ben maaşımı alıyorum. İşim yolunda.’ Kurum çalışmıyor.”

“MÜTEAHHİTE PEŞKEŞ ÇEKMELERİ İÇİN BURAYI DA YIKACAKLAR”

Bölgedeki yapı çalışmalarına tepki gösteren bir vatandaş, şunları dile getirdi:

“Ekmeğimizi bizim elimizden aldılar. Bizim köprümüzü kapattılar. Bütün esnafların akşam olduğu zaman evine bir ekmek götürebilecek gücü kalmadı. Şimdi de kamulaştırma olayı gündeme geldi. Kamulaştıracaklar. En kısa zamanda bizim bulunmuş olduğumuz, sizin bu partinin bulunduğu parti binası da gitmek üzere. Allah’ın evi şu camiyi de götürecekler. En kısa zamanda burayı da yıkacaklar. Çünkü müteahhite peşkeş çekmeleri için.”

“BABAMA OY VERMEZ AK PARTİ’YE VERİRDİM, AMA BU DÖNEM BİTTİ”

İYİ Parti heyetinin ziyaret ettiği bir bakkal, tepkisini şöyle anlattı:

“Benim gibi bir adam, AK Parti’ye oy vermiyorsa bilin ki var ya, benim gibi düşünen vardır. Benim babam karşı taraftan olsaydı, AK Parti’den olmasaydı, babama oy vermez AK Parti’ye verirdim. Ama bu dönem bitti. Kesinlikle. Yani ben bu bir siyaset olarak değil, ben bunu vicdani olarak verdim.”