Babacan’ın esnafla diyaloğu şaşırttı: Bizi de arada terörist yaptılar

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 5:38 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar 5:38 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Samsun’un Çarşamba ilçesinde esnafı ziyaret etti. Babacan’ın bölgedeki bir esnaf ile girdiği diyalog ise dikkat çekti. Esnafın “Bizi de arada terörist yaptılar. Zoruma gitti o laf. Bir sorun var ortada ve çözemiyorlar” şeklindeki sitemine, Babacan “Merkez Bankası’nın 130 milyar dolar dövizini gizli saklı, damatla beraber satıp tükettikten sonra döviz krizi çıksın. Fiyatlar artsın. Ondan sonra kameraları çevir, kuru soğan depolarını göster” yanıtını verdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Babacan, Çarşamba’da patates ve soğan satıcılarını ziyaret etti. Patates ve soğan fiyatlarını esnafla konuşan Babacan’ın, “İki yıldır patates soğan gündemde. Fiyat bir iniyor, bir çıkıyor. Bazen hükûmet hedef alıyor. Sizin de kuru soğan deponuz var mı?” sorusunda bir esnaf, “Çöpe döktük, çok rezillik var” diye yanıt verdi. Babacan ise, “Beceremiyorlar, yönetemiyorlar. Döviz kurunun kontrolünü ellerinden kaçırıp her defasında bir suçlu arıyorlar. Bazen hal esnafı suçlu oluyor bazen kuru soğan deposu bazen pazarcı esnafı” diye konuştu.

Esnafın “Bizi de arada terörist yaptılar. Zoruma gitti o laf. Bir sorun var ortada ve çözemiyorlar” tepkisine ise Ali Babacan şu yanıtı verdi: Merkez Bankası’nın 130 milyar dolar dövizini gizli saklı, damatla beraber satıp tükettikten sonra döviz krizi çıksın. Fiyatlar artsın. Ondan sonra kameraları çevir, A Haber kameralarını kuru soğan depolarını göster. Olacak iş mi?

Buna karşılık esnaf ise “Artık herkes biliyor artık neyin ne olduğunu” dedi.

Babacan: Cumhur İttifakı’nda yer almayacağımız kesin