Ali Babacan tepkiler sonrası Atatürk’ü andı

Yayın tarihi: 23 Nisan 2020 Perşembe 11:51 am - Güncelleme: 23 Nisan 2020 Perşembe 5:32 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş nedeniyle paylaştığı mesajında, millet meclisinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermeyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tepkiler üzerine bir mesaj daha yayımlayarak geri adım attı.

AKP’den ihraç edildikten sonra kendisi partisini kuran, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın TBMM’nin açılışının 100. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anmamasına tepki gelmişti.

Paylaşımında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e değinmemesi dikkat çeken Babacan, 100. yıl kutlamasını kendi partisinin kuruluşuna bağladı.

Ali Babacan ‘Atatürk’ diyemediAli Babacan ‘Atatürk’ diyemedi

TEPKİLER GELİNCE HATIRLADI

Babacan, gelen tepkiler üzerine yeni bir mesaj daha yayımlayarak Atatürk’ü andı. Ancak yine partisinin reklamını yapmayı unutmadı.

Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum.

Çocuklarımızla buluşup hayallerini dinlediğimiz programın geniş halini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.”

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’nin açılışının 100. yıldönümünü kutlamak amacıyla sosyal medya adresinden bir mesaj paylaştı.

Paylaşımında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e değinmemesi dikkat çeken Babacan, 100. yıl kutlamasını kendi partisinin kuruluşuna bağladı.

Babacan paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

100 yıl önce bugün temsil gücü yüksek, her görüşü önemli kılan bir meclis kuruldu. Millî egemenlik bu meclisin fikir zenginliği üzerinde yükseldi. Biz de ilk meclisin yüzüncü yılında 90 vatansever arkadaşımızla katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi hedefiyle DEVA Partisi’ni kurduk.