Babacan’dan ilçe başkanlarıyla görüşen Kılıçdaroğlu’na tepki! “Açıklama duymak hakkımız”

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:15 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:15 pm

DEVA Lideri Ali Babacan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin ilçe başkanları ile yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Babacan, “Kılıçdaroğlu ve ilçe başkanlarımızın bir araya geleceğiyle ilgili bir bilgi bizde yok” dedi. Babacan, Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA’lı ilçe başkanlarıyla ‘gizli’ olduğu iddia edilen görüşmesinin açığa çıkması sonrası DEVA Lideri Ali Babacan’dan ilk açıklama geldi. Görüşmeden haberinin olmadığını söyleyen Babacan, “Siyasi nezaket gereği de kamuoyuna açık net bir açıklama duymak hakkımız” dedi.

“ÖNCE ‘DOĞRU DEĞİLDİR’ DEDİK”

Konunun kendileri için üzücü olduğunu belirten Babacan, buluşmadan kendisinin haberdar olmadığı yönündeki haberlere ilişkin “İlçe başkanlarımızın bir süredir ayrılma hazırlığı içinde olduğunu biliyorduk. Sadece ben değil genel merkezde bilinen bir bilgi bu. Ama geçtiğimiz cumartesi günü Kılıçdaroğlu ve ilçe başkanlarımızın bir araya geleceğiyle ilgili bir bilgi bizde yok. Bunu salı günü öğleden sonra 3 civarında bu konu benim önüme geldi. Önce ‘Doğru değildir herhalde’ dedik” diye konuştu.

“AÇIKLAMA DUYMAK HAKKIMIZ”

Konuya ilişkin konuşması gereken tarafın CHP olduğunu kaydeden Babacan, Kılıçdaroğlu’nun DEVA Sözcüsü İdris Şahin’i arayarak bilgi verdiğini söyledi. Babacan, “Dün akşam saatlerinde Sayın Kılıçdaroğlu, sözcümüzü aramış ve kendisine bir izahta bulunmuş. Bana da selamlarını iletmiş, en kısa zamanda görüşme niyetini ifade etmiş. Burada önemli olan iki kişi arasındaki bu görüşme değil, kamuoyuna net bir açıklama vermektir. Beklediğimiz budur. Siyasi nezaket gereği de kamuoyuna açık net bir açıklama duymak hakkımız” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın paylaşımına tepki yağdı: Cumhuriyeti Ali kurdu herhalde…