Babacan’dan iktidara çağrı: Tedbir ölen canlara tazminat ödemek değildir, çığlığı duyun

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 7:52 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 7:52 pm

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yangınla ilgili çağrısını Twitter’dan alıntılayarak, “İktidara sesleniyorum: Yerelin çığlığını duyun. Tedbir; ölen canlara tazminat ödemek değildir, artık bu ayrıştırıcı siyasete son verin” ifadelerini kullandı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 7 ilçede 54 mahallede 11 bin 844 haneden 35 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğini bildirerek “İlçelerimizde yangınlar devam ediyor. Kavaklıdere ilçemizde devam eden yangın Menteşe İlçemizin Kozağaç mahallesine kadar geldi. Bu bölgede tahliye kararı alındı. Tüm ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte yangının söndürülmesi için mücadele ediyoruz. Alevlerin daha fazla ilerlememesi için hava desteğinin arttırılması gerekiyor. Sadece Menteşe’de değil Bodrum, Marmaris, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerimizdeki yangınlarla ilgili de üzerimize düşen ne varsa fazlasını yapmaya çalışıyoruz” demişti.

Bunun üzerine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gürün’ün paylaşımını alıntılayarak iktidara çağrı yaptı. Babacan paylaşımında, “Günlerdir yanıyoruz. Canlarımızı yitirdik. Ve on binlerce vatandaşımız evlerini terk etti. Yerel yönetimler feryat ediyor. İktidara sesleniyorum: Yerelin çığlığını duyun. Tedbir; ölen canlara tazminat ödemek değildir, artık bu ayrıştırıcı siyasete son verin” ifadelerine yer verdi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’dan yurttaşlara çağrı: Yangına dayanıklı ağaç türlerini ekelim