Babacan’dan Eroğan’a ‘Bebecan’ yanıtı: Gurur duyarım

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 4:52 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 4:52 pm

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendişsine bir kez daha ‘Bebecan’ demesine yanıt verdi. Babacan, “. Ben, gençler adına, ‘Bebecan’ diye adlandırılmaktan gurur duyarım” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Iğdır’da yurttaşlara seslendi. Babacan konuşmasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı kastederek, “Bu milletten topladıkları vergiyi, bu millette yalan söylemek için kullanıyorlar. Biz, yönetime geldiğimizde, iyi yapılan, dürüst yapılan bütün projelere aynen destek vermeye devam edeceğiz. Ankara’da Cumhurbaşkanı’na direkt bağlı çalışan bir bina var, biz ona ‘Algıları Ayarlama Enstitüsü’ diyoruz. İşleri güçleri gerçekleri gizlemek. Gençlerin diliyle ‘rende binası’. Ne yapıyor bu rende binası? Bizlerin konuşmalarını cımbızlayıp televizyondan, sosyal medyadan, WhatsApp gruplarından gösteriyor. Bir cümle kuruyoruz, alıyor iki kelimeyi, sanki başka bir şey söylemişiz gibi yayıyorlar. Çünkü korkuyorlar. Gerçekler o kadar ağır ki korkuyorlar” dedi.

‘BEBECAN’ YANITI

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün gene bana ‘Bebecan’ demiş. Ben, gençler adına, ‘Bebecan’ diye adlandırılmaktan gurur duyarım. Gençlere imkan tanındığında ne kadar büyük başarı ortaya koyabileceğini zamanında ispatlamışım. Ne zaman bir başarıdan bahsedecek olsa eski defterleri kurcalaması gerekiyor. Orada da karşısına ben çıkıyorum, kafası bozuluyor. Ondan sonra Bebecan aşağı, Bebecan yukarı. ‘Ben faizle mücadele edeceğim’ diye yetki isteyen Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en yüksek faizini ödeyen devlet başkanı oldu.

“TAM DEMOKRASİ OLSAYDI ÜSTÜNDE KAYYUMLARIN GÖLGESİ GEZMEZDİ”

Hedefimiz, eşit vatandaşlık ilkesini hâkim kılmaktır. Ülkemizde tam demokrasi olsaydı, eşit vatandaşlık olsaydı demokrasimizin üstünde kayyumların gölgesi gezmezdi. Şehirlerimizde seçmen iradesi gasp edilmezdi. Bu topraklarda konuşulan hiçbir dil yok sayılmazdı. Hiçbir dile ‘bilinmeyen dil’ muamelesi yapılmazdı. Hayalimizdeki Türkiye, hepimizin Türkiye’sidir. Etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeşitliliğimizi sahipleniyoruz. Hepsi zenginliğimizdir.

Her düşünce Meclis çatısı altında temsil edilecek. Sorunlarımızı TBMM çatısı altında meşru demokratik siyasetle çözeceğiz. Sorunlarımızı çatışmayla, şiddetle çözemeyiz. Tam demokrasi yolunda canla başla çalıştık, çalışıyoruz. Fikirlerden korkulmaz. Düşünceyi yasaklayamazsınız. Herkes hür, özgür düşünce hakkına sahiptir. Ülkemiz, hiç kimsenin dışlanmadığı, hiçbir fikrin ötelenmediği bir ülke olacak inşallah. Türkiye’nin güçlenmesinin yolu, herkesin özgürce konuşabilmesinden geçer.”

Ali Babacan’dan İzmir yolundan paylaşım! “Karamollaoğlu ile yola çıktık geliyoruz”