Babacan’dan Erdoğan’ın ‘ben yoktum’ sözlerine yanıt: Orada, Beştepe’deydiniz!

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 11:27 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 11:27 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 128 milyar dolar rezervlerine ilişkin “Ben yoktum” sözlerine yanıt verdi. Babacan, “Ne demek ‘Ben yoktum?’ Oradaydınız, Beştepe’deydiniz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kilis’te partisinin merkez ilçe kongresinde konuştu. Babacan’ın gündeminde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Enflasyonu yüzde 7’ye, faizi yüzde 4 buçuklara düşüren bizdik” sözleri, Merkez Bankası’nın döviz rezervleri ve göçmen politikası vardı. Babacan şunları söyledi:

“FAİZ BİZİM ZAMANIMIZDA DÜŞTÜ, TEK YETKİLİ OLDUĞUNUZ DÖNEMDE YÜKSELDİ”

Merkez Bankası’nın politika faizinin ve enflasyon oranlarının yıllara göre grafiğini yayınlayan Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

Faiz 2013’ün mayıs ayında 4 buçuğa düşmüş. Ekonomi yönetiminde işini bilen, ortak akıl ve istişareyle karar alan bir kadro var. Bu arkadaşınız o kadronun başında oldu. Hani faiz 4 buçuğa indi diye övünüyor ya. Sağ olsun, bizim dönemin reklamını yapıyor; ondan memnunuz o ayrı.

Ekonomi, ehliyetli ve liyakatli kadroların yönetimindeyken güzel rakamları açıklıyor. O çok istediği, uğruna ülkeyi ateşlere attığı, taraflı ve partili cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde faiz yüzde 8.

Eylül 2018’de partili taraflı cumhurbaşkanı, akraba bakan el ele verip ekonomiyi yönetmeye başlıyorlar ve faiz hızla artmaya başlıyor. Merkez Bankası’nın faizi tam yüzde 24’e sıçrıyor. Faiz bizim zamanımızda düştü, sizin tek yetkili olduğunuz dönemde yükseldi. Tablo açık.

“ASIL BİZ REZERVLERİ BİRİKTİRİRKEN HABERİNİZ YOKTU”

Geçen gün ‘Rezervler düşerken ben yoktum, cumhurbaşkanıydım’ demiş. Sırf ‘haberim yokken kuş dahi uçamasın’ diye tek yetkiyi eline almışsın, ne demek ‘Ben yoktum’? Oradaydınız, Beştepe’deydiniz. Kabile devleti mantığıyla akraba bakan atandı. ‘Ya oğlum, Merkez Bankası rezervleri ne oldu’ diye soramaz mı? Asıl biz rezervleri biriktirirken sizin haberiniz yoktu. Çünkü siz başbakandınız. Bakanlar kurulundaki her bakan kendi işini yapıyordu. Merkez Bankası da bağımsızdı. Bu rezervleri siz yaktınız.”

Babacan: Bu kadar büyük gidiş geliş ekonomiye çok ağır gelir