Babacan’dan Erdoğan’a: Tek imza yetkisi elinde neden düşmüyor enflasyon?

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 11:02 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 11:04 pm

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kardeşinize yetkiyi verin yetkiyi bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözlerine gönderme yaparak,  “Ne oldu? Dört yıldır tek imza yetkisi elinde. O imzayla enflasyonu faizi düşüremiyor. Çünkü güvenle düşer güvenle” dedi. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Niğde’de partisinin il binasının açılışında konuştu. Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirmesine ilişkin, ” Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu” dedi.

Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerindeki “Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” sözlerine gönderme yaptı. Babacan, “Faizi tek haneli olduğu dönemde ne diyordu? Yüksek faiz vatana ihanet diyordu. Yüksek faiz sebep enflasyon sonuç diyordu. Ne oldu? Dört yıldır tek imza yetkisi elinde mi? 200 bin Suriyeliyi basmış imzayı vatandaş yapmış mı? Yapmış. O imzayla niye enflasyonu piyasa faizini düşüremiyor. Çünkü enflasyonda faiz e güvenle düşüyor güvenle” ifadelerini kullandı. 

“ELİN PARASINA ENDEKSLİ MİLLİ PARA OLUR MU?”

Erdoğan’ın, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi için kullandığı ‘kur garantili milli para’ ifadelerini eleştiren Babacan şöyle devam etti:

“Elin parasına endeksli millî para olur mu? Bankada parası olanın parasını kura endeksledin de emekli maaşını niye endekslemedin? Emeklimizin aldığı maaş millî para değil mi? Türk lirası almıyor mu? Onu niye endekslemiyorsun? Asgari ücreti de kura endeksle… Sen memurun, emeklinin maaşını, asgari ücreti kura endeksledin mi ki milletin bankadaki parasını kura endeksliyorsun?”

“İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTİYORUZ DİYE HAVAİ FİŞEK FIRLATACAKLAR”

“İsrail ile ilişkileri düzeltiyoruz diye neredeyse top atacaklar, havai fişek fırlatacaklar. İlişkileri apar topar niye düzeltiyorlar? Acaba milletten desteklerini kaybettiler de kendileri mi dış güçlerden medet umuyorlar? İsrail ‘terör devleti’ idi, ‘zulüm devleti’ idi. Şimdi ‘Filistin davasını savunmanın önemli bir yolu İsrail ile iyi ilişkilerden geçer’ dedi. Ha, şunu bileydin. Peki, ilişkileri bozan sen değil misin? Demek ki yıllarca Filistin davasına en büyük zararı sen verdin”

Ali Babacan’dan dikkat çeken çıkış! ” Kürt meselesi yakında ayaklarına dolanacak”