Babacan’dan Erdoğan’a ‘Çakıcı’ tepkisi

Yayın tarihi: 19 Kasım 2020 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2020 Perşembe 4:07 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesiyle ilgili, “Kılıçdaroğlu’nu aradım. İllegal yapıların tehditlerini ve iktidar ortağının da bunları desteklemesini koşulsuz şekilde kınadığımızı belirttim. Her konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki sessizliği kabul edilemez” dedi.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin girişimiyle çıkarılan Af Kanunu kapsamında serbest kalan Alaattin Çakıcı’nın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesine siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu aradığını belirterek, “İllegal yapıların tehditlerini ve iktidar ortağının da bunları desteklemesini koşulsuz şekilde kınadığımızı belirttim” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehdite ilişkin açıklama yapmamasına Babacan, “Her konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki sessizliği kabul edilemez. Biz her zaman meşru siyaseti savunacağız” diyerek tepki gösterdi.