Babacan’dan Bozdağ’a yanıt: İçi boş tweet istiyorlar

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:47 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:47 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Türkiye’de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor” açıklamasına değinen Babacan, “İçi boş tweet önerecek hale geldiler. Bir kere daha bu deha karşısında şapka çıkarılır.” dedi.

Babacan, Bozdağ’ın açıklamasına yönelik verdiği yanıtta, “Geçen gün birisi çıkmış, konuşuyor. Neymiş? Ülkede kimseye tweet attı diye soruşturma açılmıyormuş. Mesele, tweetin içinde yazanlarmış. İçi boş tweet önerecek hale geldi bunlar ya. Bir kere daha bu deha karşısında şapka çıkarılır. İçi boş baklavayı gösterdiler, yetmedi. İçi boş tostu gösterdiler, yetmedi. İçi boş benzin deposunu gösterdiler, yetmedi. Şimdi de içi boş tweet istiyor bunlar. Ya arkadaş, ifade özgürlüğü bu ifade. Bu en temel özgürlük, en temel hak. Ama bunlar herkesi kendileri gibi düşünsün, herkes sadece kendilerini övsün istiyorlar. Kimse kusura bakmasın, herkes konuşacak.” ifadelerini kullandı.

“HER GÜN YENİ BİR DÜŞMAN BELİRLEMEK SİYASET DEĞİL”

Sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Babacan, “Ülke resmen şu anda hekimler göçü yaşıyor. Her ay, yüzlerce hekimimiz ülkeyi terk ediyor. Cumhurbaşkanı da çıkmış ne diyor? Giderlerse gitsinler diyor. Çünkü, taktiği belli. Ne yapıyor? Sayı olarak nispeten az bir kesimi hedef alıyor. Daha geniş bir kesime o kesimi düşman gösteriyor. Bu siyaset değil. Her gün kendine yeni bir düşman belirlemek siyaset değil.” dedi.

“MERKEZ BANKASININ HAZIR NEYİ VARSA CAYIR CAYIR SATTILAR”

Babacan konuşmasına, “Devlet de millet de borca batmış durumda. Merkez Bankası bile borçlu. Ülkenin para basan kurumu, sıkıştıkça para basan kurumu borca batar mı? Bunlar, bunu da becerdiler. Net döviz pozisyonu, eksi 60 milyar doların altına düşmüş durumda Merkez Bankası’nın. Merkez Bankası’nın hazırda neyi varsa, arka kapıdan cayır cayır sattılar. Daha sonra tuttular, dışarıdan swap anlaşmalarıyla aldıkları 60 milyar dolarlık borcu da arka kapıdan sata sata tükettiler. Şimdi satacak döviz bırakmayınca ve para basa basa dövizi üç haneye yükseltince sıkıştılar. Ekonomide deniz tükendi.” şeklinde devam etti.

Bir ilk! DEVA Partisi Metaverse evreninde miting yaptı