Babacan’dan AYM tepkisi: ‘Bahçeli hariç’ diye hüküm yok

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 3:53 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 3:53 pm

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Anayasa Mahkemesi kararlarını hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Babacan, “Bahçeli hariç diye hüküm yok” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Anayasa Mahkemesi’ni hedef almasına tepki gösterdi. Sinop’ta partisinin Gerze 1. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Babacan, “Krizlerin ortağı sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Güçler ayrılığını yok sayarak ihlal ettiğiniz mevcut anayasada bile ‘Anayasa Mahkemesi kararları herkes için bağlayıcıdır’ diyor. İstisnası yok, hele Anayasa’da ‘Bahçeli hariç’ diye bir hüküm hiç yok” dedi.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BU ÜLKEDE ÇARPIK DA OLSA AZICIK İŞLEYEN BİR YARGI VAR”

“Ömer Faruk Gergerlioğlu yaklaşık yüz gündür tutukluydu. Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verince bu yanlış düzeltildi. Ama daha alt mahkemeye karar gitmeden küçük ortak konuşmaya başladı. Bahçeli dün Anayasa Mahkemesi’ni hedefe koydu. Kimse kusura bakmasın, bu ülkede çarpık da olsa azıcık işleyen bir adalet varsa, az da olsa işleyen bir yargı mekanizması varsa bunu bugünkü iktidara ve ortaklarına kurban edemeyiz.

Krizlerin ortağı sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Güçler ayrılığını yok sayarak ihlal ettiğiniz mevcut anayasada bile ‘Anayasa Mahkemesi kararları herkes için bağlayıcıdır’ diyor. İstisnası yok, hele Anayasa’da ‘Bahçeli hariç’ diye bir hüküm hiç yok. Güç koşullarda görevini yapmaya çalışan hakimleri Meclis kürsülerinden hedef alanlara artık yeter dememiz gerekiyor. Biz haksız yere özgürlükleri kısıtlananların, tutuklananların yanında olduk, olacağız. Hak ihlali kararlarının altına imza atan cesur hakimlerin de yanında olacağız. Bu vesileyle Gergerlioğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

HDP’li Gergerlioğlu tahliye edildi

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dünkü MHP Grup Toplantısı’nda partisinin grup toplantısında AYM’nin eski HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği hak ihlali kararını eleştirerek, “AYM bölücüler için hak ihlali derken devletimizin, milletimizin tarihi çıkarlarını gasp ettiğinin farkına ne zaman varmayı planlıyor? Ne zamandır hainin hakkı oluyormuş. Oluyorsa kahramanların hakkını ne yapacağız?” demişti.

Devlet Bahçeli: Söz veriyorum; ilk kez CHP’ye destek vereceğiz