Babacan’a uyarı: Bir gün Erdoğan seni çağırabilir

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 3:36 pm

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceği sorusuna cevap verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin kuruluş yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Babacan, 81 ilin tamamında il başkanlarını görevlendirdiklerini, 43 il ve 300’den fazla ilçede de kongrelerini tamamladıklarını söyledi.

BABACAN ÖRNEK VERDİ

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ittifak daveti gelirse ne yanıt vereceği sorusuna da cevap verdi. Babacan kendisine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ittifak teklif edilirse ne yanıt vereceğini ise “Dün bir taksi durağında çay içerken bir teyze geldi. ‘Ali Babacan burada mıymış’ dedi. ‘Bir gün Erdoğan seni çağırabilir, sakın ha’ dedi ve çıktı gitti. Durum bu. Sorunların temelinde sistem ve zihniyet yatıyor. Zayıf bir ihtimal ama vatandaşın parlamenter sisteme desteğini görüp ‘gelin sistemi konuşalım’ diyebilirler. Sistem mutlaka değişmeli ama ülkeyi yöneten zihniyet de değişmeli. Bunun yolu da ancak topyekûn iktidar değişikliğidir.” diyerek yanıtladı.