Babacan ve Davutoğlu Gezi Davası’ndan çekildi! “Tarihi bir adım”

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 11:38 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 11:38 pm

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gezi Davası’ndan çekildiler.  Gezi Direnişi Davası’ndan hapis cezası alan ve tutuklanan Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı, Davutoğlu ve Babacan’ın davadan çekilmelerini “Tarihi bir adım” olarak nitelendirdi.

Gezi Direnişi sırasında Başbakan yardımcısı olan ve davada “müşteki” sıfatıyla yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve dönemin Adalet Bakanı olan DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin’in ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu mağduriyetleri olmadığını söyleyerek, mahkemeye dilekçe verdi. Davutoğlu, Babacan ve Ergin isimlerinin isimlerinin mağdurlar arasından çıkarılmasının talep etti.

Öztürk: Davutoğlu ve Babacan Gezi Davası’nda şikayetlerini geri çekiyor

“TARİHİ BİR ADIM”

Gezi Direnişi Davası’nda aldığı hapis cezası nedeniyle tutuklu bulunan Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı, Babacan, Ergin ve Davutoğlu’nun davadan çekilme taleplerinin “Tarihi bir adım” olduğunu söyledi. Yapıcı’nın paylaşımı şöyle:

“Çağrımıza Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, ve Sadullah Ergin cevap verdi; Gezi Direnişi’nde bir mağduriyet yaşamadıklarına dair dilekçe vererek tarihi bir adım attılar.
Gezi Davası’nda hukukun katledilmesine olur vermeyen herkes mağdur veya müşteki olmadığına dair dilekçe vermelidir.”