Babacan: Sözünü dinlemeyenleri görevden alıyorsun

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 3:39 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2021 Pazar 3:46 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Tokat Merkez İlçe Kongresinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, Merkez Bankası’nın kararları, Varlık Fonu gibi konulara değinerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sözünü dinlemeyenleri görevden alıyorsun” dedi.

Babacan, ekonomiye dair de eleştiriler yaparak ekonomi programındaki kur hedefleri ve günümüz kurunu karşılaştırdı. Babacan:
“Elinde her türlü yetkisi olan iktidara gelelim. Daha bundan iki ay önce Cumhurbaşkanı imzasıyla orta vadeli ekonomik program hazırlandı. Kalın bir doküman… Bakıyorsunuz, geleceğe doğru kur hedefleri var, dolar kuruyla ilgili. 3 yıl vadeli, ekonomik programa yazdıkları hedefler şöyle: 2022 için dolar hedefi 9.30, 2023 için 9,80, 2024 için 10.30…3 yıl öncesi için hedefi 10.30 ama bugün kur 11’lerde. Bu hedeflerin hangisine kim inanır?” dedi.

“Avrupa’daki gençlere sunulan imkanlar daha fazla iken bizim gençler ‘bu harçlığımla nasıl geçineceğim, karnımı nasıl doyuracağım’ diyor. Bizim gençlerimiz kötü yönetimin sonuçlarını yaşıyor. Elin batılısı bizim gençlerimizden daha zeki değil, aradaki fark imkan. Türkiye gitmek isteyip de kalanların ülkesi haline geldi.”

Babacan, Merkez Bankası’nın geldiği son noktaya da tepki göstererek “Merkez bankamızın TL cinsinden akçeleri vardı. Biz bıraktığımızda yerli-yabancı kimsenin yatırımdan endişe etmediği bir ülke vardı. Yatırımı 22 dolara çıkarttık. Şimdi ise uluslararası doğrudan sermaye yatırımları eksiye düştü. Bizim yatırımcılarımız farklı ülkelere yatırım yaptılar. Tarihte hiç olmadı böyle bir şey.” dedi.

“SÖZÜNÜ DİNLEMEYENLERİ GÖREVDEN ALIYORSUN”

“Biz ekonomiyi bıraktığımızda varlık fonu yoktu. Çünkü niyetlerini biliyorduk. Varlık Fonu, ak akçeyi biriktirip kara günde kullanılması içindir. Biz ayrıldıktan hemen sonra Varlık Fonu kurdular. Kamu ihale yasasından muaf, Sayıştay bile denetleyemez diyor. Kanunen fon kuruldu, Resmi Gazete yayımlandı. Gazetede şunu diyor “Ben Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı Varlık fonunun başkanı olarak atadım.” İmza atıyor ve Resmi Gazete’de yayımlanıyor. Buda bir ilk. Merkez bankasının başına da kendini getir. Hiç getir götürle uğraşma. Sözünü dinlemeyenleri görevden alıyorsun. Git gel yapma geç otur. Faizi indirdim bindirdim de. Üçüncü kişilerle uğraşma.”

“VARLIK FONU YOKLUK FONU OLDU”

“Varlık fonu 65 milyar TL borca batmış durumda, bu sadece iç borç. Kamu borç raporunda yazılı bir rakam. Dış borç 1 milyar 250 Euro çarpın kurla tabi yakalayabilirseniz. Varlık Fonu oldu Yokluk Fonu.”

“ÖNCELİĞİMİZ KANAL İSTANBUL DEĞİL”

“Bir Kanal İstanbul parasına Türkiye’de bitirilmemiş sulama projesi kalmıyor arkadaşlar. Kanal İstanbul’u öteleyeceğiz. Rant gözlüklerinizi çıkarın. İnadına yapacağım diyor ya. Acelesi ne? Şu an ülkenin önceliği bu mu? Önceliğimiz tarım. Hayat pahalılığının yükünü soğan depocularına yıkmaya başladılar. Pazarcı esnafa terörist dediler ya. Bu enflasyonun da, hayat pahalılığının da sebebi sizsiniz. Kabul edin. Peki şimdi ne oldu? Geliyoruz 4 gündür, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat. Soğan üretimi var buralarda. Artık tarladan toplama maliyeti satış fiyatını bulmuyor. ”

Babacan’dan Erdoğan’a ‘ekonominin kitabı’ için kapak resmi