‘Kürt sorunu yoktur’ diyen Bahçeli’ye cevap Babacan’dan geldi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 10:00 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2021 Çarşamba 10:38 am

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü “Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur” açıklamasına cevap verdi. Babacan, “Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir. Ankara’dan doğuya geçemeyenler, Bağlar’da, Şemdinli’de, Cizre’de sokakta gezemeyenler bunu bilemez” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” açıklamasının ardından yeniden gündeme gelen Kürt sorunu tartışmalarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü “Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur” açıklamasına gönderme yaparak, “Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir. Ankara’dan doğuya geçemeyenler, Bağlar’da, Şemdinli’de, Cizre’de sokakta gezemeyenler bunu bilemez” dedi.

Babacan’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Daha evvel söylemiştim: Kürt meselesi var mıdır, yok mudur oradaki vatandaşlarımıza sorun. Ankara’dan doğuya geçemeyenler, Bağlar’da, Şemdinli’de, Cizre’de sokakta gezemeyenler bunu bilemez. Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir”