Babacan: İlk seçimde müsait bir yerde inecekler

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 2:33 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 2:33 pm

Partisinin ‘Hukuk Devleti Yolunda Adil Yargı Eylem Planı’nı açıklayan Ali Babacan, “Bu iktidar yargıyı elinde sallandırdığı bir sopa olarak görüyor. Fikrini beğenmediği kişilere, kurumlara, şirketlere karşı kullandığı bir sopa…” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin “Hukuk Devleti Yolunda Adil Yargı Eylem Planı”nı açıkladı.

“Yürütmenin yargı üzerindeki gölgesini kaldıracağız” diyen Ali Babacan iktidarı eleştirdi. Babacan, “Şu anda ne yazık ki yargıda bağımsızlığın ve tarafsızlığın esamesinin okunmadığı bir zamandan geçiyoruz. Yargıya güven iyice sarsılmış durumda. Bunun çok basit bir sebebi var. Bu iktidar yargıyı elinde sallandırdığı bir sopa olarak görüyor. Fikrini beğenmediği kişilere, kurumlara, şirketlere karşı kullandığı bir sopa. 84 milyon görüyor yargı kurumlarında kayırmacılık ve kadrolaşma yaşanıyor. 84 milyon görüyor çok sayıda insanımız haksız yere tutuklanıyor. Yine 84 milyon görüyor yargı bağımsızlığı olmayınca sayın Erdoğan’ın ‘tut’ dediğini tutuyor, ‘sal’ dediğini salıyor” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARA HİZMETİN ÖNCELİK OLARAK DAYATILDIĞI BİR YARGI DÜZENİ”

Ali Babacan konuşmasında, “İşi öyle bir noktaya getirdiler ki sadece Türkiye Cumhuriyeti pasaportunuz varsa Allah sizi mahkemeye düşürmesin, yandınız. Amerika, Almanya pasaportunuz varsa bir nebze daha şanslısınız. Böyle bir sistemde adaletten söz edilemez. Akıl almaz iddianameler yazan savcıların ödüllendirildiği, Anayasa Mahkemesi üyeliği için yargı kurumlarının göstermelik basamak olarak kullanıldığı bir ülkede adalet olamaz. Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan hakimlerin adeta ödüllendirilerek Adalet Bakan Yardımcısı yapıldığı bir ülkede adaletten bahsedilemez. İktidara hizmet etmenin öncelik olarak dayatıldığı bir yargı düzeni asla bu ülkede adaleti sağlayamaz” ifadelerini kullandı.

“AZ KALDI, İLK SEÇİMDE MÜSAİT BİR YERDE İNECEKLER”

Adil yargı için en önemli değişikliğin iktidar değişikliği olacağını vurgulayan Babacan, “Yasaları değiştirmenin yolu Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Gidin yasaları değiştirin, yaptığınız her şey yasalar içinde olsun. Şu andaki zihniyet ‘ben 50 1’i aldım, anayasa dediğin de zaten 50 1. Demek ki ben anayasaya uymayabilirim’ diye kendine sahte bir meşruiyet zemini oluşturmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Bu millet size 2018’de 50 1’i verirken yine referandumla oyladığı anayasa içerisinde çalışın diye yetkiyi verdi. Siz mecliste yemin ederken ‘bu ülkenin anayasasına bağlı kalarak çalışacağım’ diye yemin ettiniz. Yemininizin gereğini yapın ya da çekin gidin. Zaten az kaldı, ilk seçimde müsait bir yerde inecekler ve Türkiye’de her şey değişmeye başlayacak” diye konuştu.

Babacan’a Kuşadası’nda tepki: Hakkımı helal etmiyorum