Babacan: Enflasyon zengini daha zengin fakiri daha fakir yapıyor

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 2:53 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 2:53 pm

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Batıkent’teki semt pazarında vatandaşların sorunlarını dinledi. Düşük emekli maaşları yüzünden geçinemediğini söyleyerek “2 bin 500 lirayla geçinilir mi?” diye soru soran bir vatandaşa Babacan “Enflasyon en çok dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi etkiliyor; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor” yanıtını verdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Babacan, Ankara Batıkent Yenimahalle ilçesinde kurulan Batıkent semt pazarını ziyaret ederek esnafın ve alışveriş yapan vatandaşların sorunlarını dinledi. Babacan, kendisine “Türkiye’nin ekonomisini bıraktın, çok zor durumdayız. 2 bin 500 lirayla geçinilir mi” diye soran bir vatandaşa, “Enflasyon en çok dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi etkiliyor; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor” yanıtını verdi.

Semt pazarında Türkiye’nin ekonomisinin kötüye gittiğini söyleyerek Babacan’a dert yanan bir vatandaş, “Ağabeyim savaşa gitti, ölüsü de dirisi de gelmedi. Türkiye’yi kurtarırken dedelerimiz hep beraber savaştı. Türkiye’nin bu duruma gelmesi çok yazık. Umudumuz olmasa hiç yaşamayalım. İstiyoruz seçimi. Oraya getirdiysek indirmesini de bileceğiz. Sen beceremezsen seni de indiririz. Sen sıcak çorba içerken ben aç kalırsam Allah buna razı gelir mi” diye sordu.

Babacan, vatandaşa, “Enflasyon en çok dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi etkiliyor; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor” diyerek yanıt verdi.

BABACAN’DAN DESTİCİ’YE GÖNDERME

Vatandaşın “Eşim emekli. 2 bin 500 lira alıyor. Elektrik mi verelim, su mu verelim, ekmek mi alalım? Bir de bakanlar, çıkıp ‘Soğan ekmeğe talim edin’ diyor” sözleri üzerine Babacan, “Bir tanesi de geçen gün ‘Et alamıyorsanız kuzu kestirin’ demiş” diyerek BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye gönderme yaptı.

‘TARIM POLİTİKASI OLMAYINCA ET PAHALI OLUYOR’

Babacan, “Avrupa’nın en büyük topraklarına sahibiz. Ülkenin yemyeşil ovaları, dağları, yaylaları var. Ama ülkede tarım politikası olmayınca et bu kadar pahalı oluyor. Her şey dışarıdan ithal” dedi.

Benzin zamlarıyla böyle dalga geçtiler! Erdoğan, Erdoğan, Erdoğan