Babacan: Cumhur İttifakı’nda yer almayacağımız kesin

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 4:57 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2021 Cumartesi 5:00 pm

DEVA lideri Ali Babacan, “Cumhur İttifakı’nda yer almayacağımız kesin. Parlamenter sistem isteyen partilerin nasıl bir sistem istedikleri konusunda uzlaşmaları lazım” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon’un Yomra ilçesini ziyaret etti. Babacan, kahvehane ziyareti sırasında bir vatandaşın “Cumhur İttifakı’nda mı yer alacaksınız, Millet İttifakı’nda mı?” sorusuna, “Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı’nda yer almayacağımızdır. Orası kesin. Ama yalnız başımıza mı yürürüz, Millet İttifakı’nda mı yer alırız, başka bir ittifak oluşur ve o ittifaka mı bakarız, henüz bir kararımız yok. Biz parlamenter sistem istiyoruz. Parlamenter sistem isteyen diğer partilerle görüşüyoruz” diye yanıt verdi.

“PARLAMENTER SİSTEM İSTEYENLER UZLAŞMALI”

Parlamenter sistem isteyen partilerin oturup konuşması ve nasıl bir sistem istedikleri konusunda uzlaşmaları gerektiğini belirten Babacan, “Bunu kamuoyuna açıklamak lazım ki millet bilsin. Parlamenter sistem dediğimiz nedir? Karın doyurur mu, açlığı giderir mi, işe yarar mı? Bizim çalışmalarımız bu yönde başlamış durumda. Diğer siyasi partilerle konuşuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.