Babacan: ‘Bütün servetim bu yüzük’ diyen Erdoğan sözünden döndü

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 4:20 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 4:20 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘yüzük’ sözlerini hatırlatarak, “Bütün servetim bu yüzük diyen Erdoğan sözünden döndü, etrafındaki üç beş kişi de servetine servet kattı.” dedi.

millet İttifakı, seçim çalışmalarına devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sanayicilerle bir araya geldikten sonra Çayırova’ya geçerek partisinin ilçe binasının açılışına katıldı.

14 Mayıs seçimlerinin bir referandum olduğunu söyleyen Babacan, “Otoriterlik mi, demokrasi mi? Tek akıl mı, ortak akıl mı? Keyfilik mi, hukuk mu? Baskı mı, özgürlük mü? Korku mu, umut mu? Öfke mi, sevgi mi? Kriz mi, huzur mu? Yoksulluk mu, zenginlik mi? Kara kış mı, bahar mı?” diye sordu.

Babacan’ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

“Sizin sesiniz olan, derdinizle ilgilenen parti, değişti artık. 28 Şubatçılarla kol kola gezmeye başladılar. ‘Bütün servetim bu yüzük’ diyen Erdoğan sözünden döndü, etrafındaki üç beş kişi de servetine servet kattı. Biz de sizin gibi; yola çıkarken ulaşmayı hedeflediğimiz özgürlüklerden, çoğulculuktan, katılımcılıktan, hukuk devletinden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola ilkelerimiz için çıktık, üç beş kuruş menfaat uğruna ilkelerinden vazgeçenlerden değiliz.”

Ali Babacan’dan kendisine ‘bebecan’ diyen Erdoğan’a yanıt