Babacan’dan Erdoğan’a ‘Varlık Fonu’ çağrısı: İşte size fırsat…

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 5:42 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 5:50 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Külliye’de bin 200 oda var. Hiçbir konu son odaya gitmeden, bir kişinin talimatını almadan sonuçlandırılamıyor” dedi. Babacan, Varlık Fonu aracılığıyla Katar’la yapılan anlaşmaları hatırlatarak, “İşte size fırsat. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu’nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın” çağrısını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Konya İl Kongresi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, “Külliye’de bin 200 oda var. Külliye’ye giden konulardan hiçbirisi, son odaya gitmeden, bir kişinin talimatını almadan sonuçlandırılamıyor” diye konuştu.

Varlık Fonu aracılığıyla Katar’la anlaşmaları hatırlatan Babacan, “İşte size fırsat. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu’nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın” çağrısını yaptı.

Babacan, kontrolden koronavirüs salgınıyla ilgili ise, “Salgının başından beri test istasyonları kurulmasını önerdik, dinlemediler. Şimdi de semptom göstermeyenlere test uygulanmıyor ve daha az vaka tespit ediliyor. Semptom göstermemesine rağmen pozitif olanlar tespit edilmeden yayılım nasıl önlenecek?” dedi.

Varlık Fonu birer birer her şeyi Katar’a satıyor! Borsa İstanbul’un hisseleri de gitti

Babacan’ın açıklamaları şöyle:

TEST POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

“Salgının başından beri test istasyonları kurulmasını önerdik, dinlemediler. Şimdi de semptom göstermeyenlere test uygulanmıyor ve daha az vaka tespit ediliyor. Semptom göstermemesine rağmen pozitif olanlar tespit edilmeden yayılım nasıl önlenecek?

Uzmanlara göre, koronavirüse karşı bağışıklık kazanmamız için en az 100 milyon doz aşı ihtiyacımız var. Kendi hekimlerimizin geliştirdiği aşıdan 1 milyon, Çin’de fazları tamamlanmamış aşıdan 10 milyon doz sipariş etmişiz. Bu aşının daha etkisi bile belli değil.

Hazine’yi boşalttıkları için aşı konusunda geç kaldılar. Ekonomide çuvallayanlar, ülkemizi ilaç ve tıbbi cihaz firmalarına karşı da borçlandırdılar. Henüz risk gruplarına grip aşısını bile yaptıramadık.

Ekonomiyi batırdığınız için, piyasa daha da durgunlaşmasın diye halkımızın sağlığını gözden çıkardınız. Soru basit: İsrafa ve faize ödediğiniz parayla salgına karşı nasıl bir önlem paketi sunabilirdiniz? Bir düşünün. Cevap bekliyoruz.”

“…AYRILDIĞIMDA FAİZ ORANI BUGÜNKÜNÜN NEREDEYSE YARISIYDI”

Dediler ki, ‘Cumhuriyet tarihindeki en büyük reform, Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiştir.’ Hiç ders almamışlar! Biz reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlar sorunun ta kendisini anlıyormuş. Kötü örneği kılavuz diye gösteriyorlar.

Ekonomi yönetiminden ayrıldığımda faiz oranı bugünkünün neredeyse yarısıydı. Demedik laf bırakmadılar, ne uzmanı olduğu bilinmeyen ‘danışmanları’ bize karşı karalama kampanyası yürüttüler. Mevlana’nın dediği gibi; bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.”

“VARLIK FONU ARACILIĞIYLA SATIŞ ANLAŞMALARI YAPMIŞLAR, İŞTE SİZE FIRSAT…”

“Külliye’de bin 200 oda var. Külliye’ye giden konulardan hiçbirisi, son odaya gitmeden, bir kişinin talimatını almadan sonuçlandırılamıyor. Böyle bir şey yok!

Varlık Fonu aracılığıyla Katar’a satış mutabakatı anlaşması yapmışlar. İşte size fırsat. Haydi, bu satıştan başlayarak, Varlık Fonu’nun bugüne kadar yaptığı iş ve işlemleri şeffaf bir şekilde paylaşın.”

“SORSANIZ, ZENGİNLİK İÇİNDE YÜZÜYORUZ”

“Bizim zamanımızda yeni mezun gençler araba alıyor, emeklimiz uçağa binip Avrupa’yı geziyordu. Yurt dışından tersine beyin göçü vardı. Hükûmete sorsanız, şimdi zenginlik içinde yüzüyoruz.”