‘Azrail’in pataklandığı’ yayın, sosyal medyada yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 11:29 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:53 am

Hilal TV’de İslamcı Ali Akın’ın anlattığı ‘Azrail’ hikayesi yeniden gündem oldu. Akın, İslam Filozofu Abdülkadir Geylani’nin hizmetçisinin canını alan Azrail’i tokatladığı hikayeyi anlattı.

Hilal TV’de Abdülkadir Geylani’ye atfedilerek anlatılan hikaye yeniden gündem oldu. Hikayeye göre, Geylani’nin hizmetçisinin canını alan Azrail’i anlatan Ali Akın, Geylani’nin daha sonra Azrail’i tokatlayarak “patakladığını” söyledi. Akın programda, bu tür hurafelerin cemaatler tarafından uydurulduğunu belirterek eleştirilerde bulundu. Video ise sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Ali Akın şu ifadeleri kullandı:

“Bir gün Abdülkadir Geylani’nin hizmetçisi öldü. Bu da onun zoruna gitmiş. ‘Azrail bana haber etmeden gelip de bizim hizmetçinin canını alıyor?’ Hemen Azrail’in peşine düşüyor. Azrail de o gün mesaisini tamamlamış. Aldığı canları koluna takmış götürüyor. Fakat Abdülkadir’in bir lakabı da şahindir. Yolda onu yakalıyor ve ‘Bizim hizmetçinin canını benden habersiz almışsın’ diyor. ‘Canını geri ver’ derken Azrail’i pataklıyor. Kolundaki sepeti alıp sallıyor. Sepeti sallayınca o gün ölenlerin ruhları uçuyor. O gün ölenler yeniden diriliyor. Azrail de Allah’a ağlayarak gidiyor. Allah da diyor ki ‘Onun hatrı çok büyüktür ben ona bir şey demem’ diyor.”