Aziz Nesin Kabare adlı oyun Kartal’da sahnelendi

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 6:08 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 6:08 pm

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ‘Aziz Nesin Kabare’ adlı oyun sahnelendi.

Aziz Nesin’in hikayelerinden sahneye uyarlanan “Aziz Nesin Kabare” tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluştu. Cengiz Toraman’ın uyarladığı ve yönettiği 2 perdelik komedi türündeki oyun Kartallı vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Levent Üzümcü, Ali Hakan Beşen, Mehmet Küçükgünaydın ve Cengiz Toraman’ın rol aldığı ve performanslarıyla göz doldurduğu oyunda, oyuncular seyirciyi kendilerine hayran bıraktı. Seyircilerin salona HES kodu kontrolü yapılarak alındığı ve salon kapasitesinin yüzde 50 oranında seyircinin izleyebildiği oyun ayakta alkışlandı.

Mizahın usta kalemi Aziz Nesin’in adını yaşatmak ve onu gelecek nesillere de tanıtmak amacıyla olan sahnelenen oyun seyirciyi hem güldürdü, hem de düşündürdü. Oyuncuların farklı rollere girerek yansıttığı toplumdan karakterler tam da Aziz Nesinlik hikayeler tadında sahneye yansıtıldı. 2 saat boyunca kahkahanın eksik olmadığı oyunun sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, topluma ayna tutarak ve bunu güldürerek yapmayı başaran oyuncuları kutlayarak Kartal heykelciği takdim etti.