Aziz Kocaoğlu CHP’yi uyardı: Çantada keklik değil

Yayın tarihi: 23 Aralık 2018 Pazar 5:50 am - Güncelleme: 23 Aralık 2018 Pazar 5:53 am

İzmir Büyükşeir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP yönetimini uyardı, aday olacaklara tavsiyeler verdi.

31 Mart’taki yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan CHP’li Aziz Kocaoğlu,“CHP, 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanını, AKP’nin İzmir adayı Zeybekci’nin karşısına çıkarırsa hata olur. Hiçbir şey çantada keklik değildir. Zor bir seçim olacak” dedi.

‘HİÇBİR ŞEY ÇANTADA KEKLİK DEĞİL’

Kocaoğlu, şöyle uyardı: “Bazıları İzmir’de seçimi kazanmayı “Çantada keklik” gibi görüyor. Hiçbir şey çantada keklik değil. Siyasette böyle bir kural var: Adayın ağzından çıkacak bir laf, seçimi kazandırır da kaybettirir de… Söylemlere çok dikkat edilmeli.”

Sözcü’den Saygı Öztürkkulislerde Kocaoğlu’nun son anda yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

‘BU SAATTEN SONRA FİKRİM DEĞİŞMEZ’

14 yıldır İzmir’de belediye başkanlığını yürüten Kocaoğlu, yerel seçim için özetle şunları söyledi:

Belediye başkanı şehrin başkanıdır. Tabii ki siyasi partili. Partinin görevlerini de yapacak. Adam gibi çalışırsa partisini büyütür, saygınlığı da artar, partisine oy taşıyıp yüceltir. Partisinin yerelde iktidarını sürdürmesi için genelde de iktidarı için çalışır. Açıkçası şu anda yapılan siyaseti anlamıyorum da algılamıyorum da.

Kişiliğim buna uygun değil. Devlete, millete, ülkeye, siyasete, partiye bakışım farklı. Ben, başkanlığı namusumla, şerefimle bıraktım. Aday olmadığımı ve olmayacağımı seçime 6 ay kala açıkladım. Bu saatten sonra kararım, fikrim değişmez.

‘HATA OLUR’

AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Nihat Zeybekci’yi aday olarak açıkladı. Nihat Zeybekci 2004 yılında Denizli’den, ben İzmir’den adaydım. 2009’daki seçimde ikimiz de seçildik. Zeybekci, başkanlıktan istifa edip milletvekili, sonrasında da bakan oldu. Yani, çıtası yükseldi.

CHP’nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi’nde, MYK’da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci’nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur.

‘ADAY ARKADAŞA ÖNERİM…’

Kocaoğlu’nun Büyükşehirlerdeki adaylara da önerisi şöyle oldu:

“Aday arkadaşa önerim: İstanbul’da Binali Yıldırım Bey’le, İzmir’de Nihat Zeybekci’yle, Ankara’da Mehmet Özhaseki ile uğraşmayın.”

“Aday olan arkadaş oturup İstanbul’da 5 sene sonra ne olacağını, İstanbul ekonomisini, sektörlerin ne tarafa evrileceğini, trafiği alt-üst olmuş kentin 10 sene sonra nasıl olacağını belirleyip, çözümünü, projesini, ‘Ben sizin ekmeğinizi büyütmek için geldim. Lokmanızı büyütmek için geldim’ diyerek kapı kapı dolaşıp anlatmalı. é