Azil sürecinde Trump Erdoğan arasında hukuk kıyaslaması

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 1:40 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 1:40 pm

ABD Senatosu’nda devam eden azil duruşmasında Başkan Trump’la Erdoğan arasında ‘hukukun üstünlüğü ‘ kıyaslaması yapıldı.

Senato’da Başkan Trump ’ın görevden azledilmesi için yapılan yargılamada, Demokratlar yargılama taleplerinin gerekçelerini anlatmaya devam ediyor.

Erdoğan – Trump görüşmesinde masadaki uçak maketli ne anlama geliyor? Yılmaz Polat yazdı

Yüksek Mahkeme Başkanı Roberts başkanlığındaki oturumlarda Demokrat partili savcı konumunda bulunan Milletvekili Hakeem Jeffries, Cumhuriyetçi Senatörleri ikna etmek için Dünyada  lkelerinde hukuku hiçe sayan ve Trump’la benzerlik taşıyan liderlerden örnekler verdi, İddia makamındaki Demokrat Parti New York Milletvekili Hakeem Jeffries, soruşturma için istenen  elgeleri  eddeden Başkan Trump’ın Türkiye’de Erdoğan, Rusya’da Putin ve Kuzey Kore’de Kim II Jung gibi hukuku hiçe saydığını söyledi.

Jeffries: ‘ Türkiye’de Erdoğan, Rusya’da Putin, Kuzey Kore’de Kim Il Jung hukukun üzerinde. Ama Amerika’da Başkan dahil olmak üzere hiçkimse hukukun üzerinde olamaz’ diye konuştu. Demokrat Partili Kongre üyesi Jerrold Nadler da ‘Azil işlenen suçların cezası değildir. Azil siyasi sisteme yönelik tehditlerin giderilmesi için vardır ve sadece siyasi yetkililere uygulanır. Trump’ın  aptığı önce Amerika değil, önce Donald Trump’ dedi Senato’daki Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell, Demokratlar’ın yargılama sürecinde tanık çağrılması ve yeni delillerin kayda geçirilmesi talebine direniyor.

Demokratlar Senato’da Trump’ın görevden azledilmesi gerektiğini savundukları açış konuşmalarını bugün tamamlayacak. Yarın da Trump’ın hukukçularının savunma yapması bekleniyor.

BOP mimarı CIA’cı Fuller’den itiraf!