Azerbaycan’ın, Ermanistan’a ait mühimmat deposunu imha etme anı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2020 Pazar 10:27 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2020 Pazar 10:27 pm

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait mühimmat deposunun imha görüntülerini paylaştı. Aynı zamanda Bakanlık, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cephe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın YouTube hesabından paylaşılan videoda, Ermenistan ordusuna ait mühimmat deposunun imha edildiği görüntüler yer alıyor.

Azerbaycan’dan Ermenistan’a karşı flaş ‘harekat’ kararı!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini açıklamıştı. Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik yüksekliklerde kontrol sağlandığını belirten Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun sürdüğünü belirtmişti.

SALDIRI GİRİŞİMİNE YANIT

Açıklamanın ardından Savunma Bakanlığı,Azerbaycan ordusu tarafından, Ermenistan’ın saldırı girişimine yanıt olarak gerçekleştirilen ilk karşı saldırılar havadan görüntüleri paylaşılmıştı.

Azerbaycan ‘savaş hali’ ilan etti!

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivilleri hedef aldığı saldırının ardından Azerbaycan operasyon başlattı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından 10 Ermeni askerinin öldürüldüğü ve 6 köyün geri alındığı belirtildi.