Azerbaycan’dan Ersun Yanal kancası!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 1:46 pm

Fenerbahçe’nin Süper Lig’deki son şampiyonluğuna imza atan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, 6 yıllık şampiyonluk hasretini bitirmek için bu sezon yeniden kolları sıvarken, deneyimli teknik direktör hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe’yi 2013-2014 sezonunda zirveye taşıyan Ersun Yanal, geçen sezon geri döndüğü sarı-lacivertli kulüpte sıkıntılı bir sezon geçirmişti. Ancak son haftalarda çıkışa geçen Yanal’ın Fenerbahçesi sezonu 6’ncı sırada tamamlamayı başarmıştı. Bu sezona ise yeni transferlerle birlikte harika bir başlangıç yapan ve oynadığı futbolla taraftarının beğenisini kazanan Fenerbahçe, Süper Lig’de ilk yarıyı 4. sırada kapatırken, ikinci devreye de müthiş girdi. 18. haftada Gaziantep FK, 19 .haftada ise Başakşehir’i deviren Kanarya, maç fazlasıyla 2’nci sıraya kadar tırmanmayı başardı.

Transferinden Fenerbahçe’ye 4 milyon Euro

Yakalanan bu başarıda büyük pay sahibi olan teknik direktör Ersun Yanal’la ilgili ise sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Milliyet’in haberine göre, Azerbaycan Milli Takımı’nın teknik direktör adayları arasında Ersun Yanal’ın da bulunduğu ifade edildi. Hırvat teknik adam Nikola Jurcevic’in ayrılmasının ardından boşta olan koltuk için hazırlanan aday listesinde sarı-lacivertli ekibin hocasına da yer verildi.

Azerbaycan Futbol Federasyonu’nun, Beşiktaş’ta bir dönem Slaven Bilic’in yardımcılığını da yapan Hırvat çalıştırıcının yerine Ersun Yanal’ı listenin tepesine yazdığı belirtildi.

Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı Mammadov’un, önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Yanal ile görüşebileceği de Azeri basınında yer aldı. Ersun Yanal konusunda yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Fenerbahçe’den Ersun Yanal açıklaması