Azerbaycan’daki mezarlığa atılan top mermisi sonrası yaralananlar yaşadıklarını anlattı

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 4:13 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 4:13 pm

Ermenistan tarafından Terter’deki mezarlıkta sivillere atılan top mermisinden sağ kurtulan üç kişinin hastanede tedavileri sürüyor. 4 yakınını birden kaybeden Nofer Emirov, hafif yaralı kurtulduğu için buruk sevinç yaşıyor.

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlediği dünkü saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Yaralanan siviller Terter’e yakın bir kent olan Berde’deki devlet hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Tedavisi bugün de devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu ifade edilirken şarapnel parçalarının vücutlarının çeşitli yerlerine isabet ettiği kaydedildi.

4 YAKININI KAYBETTİ KENDİSİ HAYATA TUTUNDU

Hastanede tedavi altına alınanlar yaşadıklarını anlattı. Yaralananlardan Gazanfer Gazanferoğlu, “Mezarlıkta defin sırasında birden üzerimize bomba düştü. 2 bomba atıldı ve biri çok yakınımıza düştü. Ben bacaklarımdan yaralandım. Kulağım patladı ve terlemeye başladım. 8-9 şarapnel parçası isabet etti” dedi.

Gazanferoğlu Türkiye’nin de desteğiyle Azerbaycan’ın en kısa sürede bu işin üstesinden geleceğini söyledi.

“İKİNCİ BOMBA ÇOK YAKINIMIZA DÜŞTÜ”

Yaralıların içinde kardeşini, eniştesini, arkadaşını ve bir akrabasını kaybeden Nofer Emirov ise, bacaklarından yaralandı. Patlama anını gözyaşları içinde anlatan Emirov, “Top mermisi attılar. 8 kişiydik mezarlığın yanında. Kardeşim, arkadaşım, eniştem, ve akrabam öldü. Ermenistan rahat etmemize imkan vermedi. İlkinde kötü bir patlama oldu ikinci de çok yakınımıza düştü. Kalçamdan yaralandım ama şu an çok iyiyim” dedi.