Azerbaycan’da korkutan patlama

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 9:06 am - Güncelleme: 3 Nisan 2022 Pazar 9:06 am

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki bir eğlence merkezinde doğal gaz kaynaklı bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Bakü’deki eğlence mekanında meydana gelen patlama sonrası olay yerinde yangın çıkarken konuyla ilgili Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, yerel saatle 03.00 civarında Bakü’nün merkezindeki Terlan Aliyarbeyov Sokağı’nda bulunan gece kulüplerinden birinde patlama ve yangın çıktığını bildirdi.

Açıklamada, olay yerine itfaiye ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği ve yangının kısa sürede söndürüldüğü, Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev’in de olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehsan Zahidov, ilk belirlemelere göre patlamanın doğal gaz sızıntısı sonucu meydana geldiğini açıkladı. Zahidov, ölü ve yaralı sayısının netleştirilmeye çalışıldığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, patlamada 24 kişinin yaralandığı, 1 kişinin de öldüğü öğrenildi.

Azerigaz’dan yapılan açıklamada ise olayın tüp patlaması nedeniyle meydana geldiği açıklandı. Bu arada, patlama dolayısıyla eğlence mekanının bulunduğu binadaki diğer daireler ile yakınındaki araçlar da zarar gördü.

Erdoğan’ı taklit eden genç akaryakıt istasyonunda: Biz hep 50 TL’lik koyuyoruz