Azerbaycan’da flaş gelişme! Dışişleri Bakanı istifa etti

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2020 Perşembe 2:47 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 Perşembe 2:55 pm

Devlet Başkanı İlham Aliyev’in eleştirilerine hedef olan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov istifa etti.  Aliyev, “Dışişleri ne yapıyordu? Neredeydi? 12 Temmuz’daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Ama Dışişleri Bakanı’nı bulamadım.” demişti.

Reuters’ın haberine göre; istifa kararı, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in Ermenistan’la son günlerde yaşanan çatışma sırasındaki tutumu nedeniyle Mamedyarov’a yönelik yaptığı eleştirinin ardından geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov görevinden istifa etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov’u eleştirmiş, Mammadyarov’un karışıklık olduğu zaman ortaya çıkmadığını ve Ermenistan’a dair mevzularla ilgilenmede zayıf kaldığını belirtmişti.

Elmar Memmedyarov, son olarak Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Tovuz bölgesindeki çatışmaları görüşmüştü.

ALİYEV SERT ÇIKMIŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile sınırda gerilim başladığında iş yerinde bulamadığı Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov’u sert dille eleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, “Dışişleri ne yapıyordu? Neredeydi? 12 Temmuz’daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Başbakan iş yerindeydi, ben sabaha kadar iş yerindeydim. Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, İçişleri Bakanı, Dış İstihbarat Servisi Başkanı, Güvenlik Konseyi Başkanı iş yerindeydi. Ama Dışişleri Bakanı’nı bulamadım. Yerini Başbakan Ali Asadov’a sordum” ifadelerini kullandı.