Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 7 asker şehit oldu

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 10:53 am - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 11:36 am

Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün meydana gelen çatışma da Ermeni ve Azerbaycan tarafında askerler hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Rusya’nın araya girmesiyle akşam saatlerinde ateşkes sağlandı. Yaşanan gerginliğin ardından Bakü yönetiminden bir açıklama geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sınırdaki provokasyonları sonucu çıkan çatışmalarda 1’i teğmen 7 askerin yaşamını yitirdiği, 10 askerin ise yaralandığı açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında uzun yıllardır süre gelen gerginlik geçtiğimiz yıl iki ülke arasındaki gerginliği tırmandırmış, taraflar karşı karşıya gelmişti. Haftalarca devam eden çatışmalarda çok sayıda asker yaşamını yitirmişti.

SINIRDA GERGİNLİK

Dağlık Karabağ’daki savaşın sona ermesinden bir yıl sonra Azerbaycan ve Ermenistan sınırında ipler yeniden gerildi. Ermeni yetkililer, taraflarında ölü ve yaralıların olduğunu, 12 askerin de esir aldığını söylemiş, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Ermeni güçlerini Vardenis bölgesindeki hedeflere ateş açmakla suçlamıştı.

Çatışmalar sürerken Ermenistan, Azerbaycan’a karşı Rusya’dan yardım istedi. Rusya’nın yaptığı arabulucuk vesilesiyle taraflar arasında ateşkes sağlandı.

ERMENİSTAN’DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Ermenistan Savunma Bakanlığın’ın açıklamasında “Rus tarafının arabuluculuğunda Ermenistan’ın doğu sınırında 18.30’dan itibaren ateşkes sağlanmıştır. Durum nispeten stabilize oldu” denildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı: Azerbaycan sınırında 12 askerimiz esir alındı