Azerbaycan, kısmi seferberlik ilan etti

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 10:32 am - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 5:44 pm

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesinde gerilimin tırmanmasının ardından kısmi seferberlik ilan etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aliyev’in ülkede kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik kararname imzaladığı belirtildi.

Ermenistan’dan “mevziden kaçanı vurun” emri

Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün sabaha karşı yeniden alevlenen Dağlık Karabağ gerilimi ikinci gün de devam ediyor. Taraflar cephe hattında bugün yine karşılıklı ateş açarken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kısmi seferberlik ilan etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aliyev’in ülkede kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik kararname imzaladığı belirtildi. Azerbaycan meclisi de dün, belirli bölgelerde ‘savaş hali’ ilan etmişti. Ermenistan da sıkıyönetim ilan ederek yedek askerleri çağırmıştı.

BAKÜ’DEN ‘SON UYARI’

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter şehrine ateş açtığı belirtilerek “Ermenistan’ı son kez uyarıyoruz. Biz de önlem almak için karşılık vereceğiz” ifadeleri yer almıştı. Bununla birlikte, Azeri ordusunun Talış köyü etrafındaki bazı alanları Ermenistan güçlerindan aldığı da belirtilmişti.

ÇİN VE RUSYA’DAN İTİDAL ÇAĞRISI

Tırmanan kriz nedeniyle taraflara itidal çağrıları da sürüyor. Çin Dışişleri iki ülkeye diyalog ve itidal çağrısı yaparak, ‘bölgesel barış ve istikrarın tüm tarafların çıkarına olduğunu’ vurguladı. Rusya Dışişleri de taraflara yeniden itidal çağrısı yaptı.

Azerbaycan ‘savaş hali’ ilan etti!