Azerbaycan halkı sokaklara döküldü!

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 11:38 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 1:06 am

Aralarında 1 tümgenaralin de olduğu 7 Azerbaycan askerinin, Ermenistan tarafından şehit edilmesinin ardından halk, Bakü’den orduya katılmak için yürüyüş başlattı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında, stratejik öneme sahip Tovuz bölgesi nedeniyle çıkan çatışmalarda aralarında 1 tümgeneralin de olduğu 7 Azerbaycan askeri şehit düşmüştü.

Azerbaycan-Ermenistan arasında sıcak çatışma! Türkiye’den sert tepki

Azerbaycan halkı, sınıra yönelik Ermenistan’ın artan saldırılarını protesto etmek için sokağa çıktı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de halk, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınamak ve Azerbaycan askerine destek için sokağa çıktı. Başkent Bakü’nün merkez sokaklarında ve Azadlık Meydanı’nda toplanan halk, Azerbaycan askerine destek sloganları attı.

“KARABAĞ BİZİMDİR”

Azerbaycanlılar yürüyüşünde, “Karabağ”, “Karabağ bizimdir”, “Azerbaycan askeri” şeklinde slogan attı. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, halkın askere gösterdiği destek için teşekkür edilirken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması ve sosyal mesafenin korunması istendi.

Bakü’den gelen son dakika bilgisine göre, halkın, orduya destek amaçlı yürüyüş başlattığı ve yürüyen kişilerden, orduya katılmaya isteklilerin de olduğu bildirildi.